Notícies

25 de febrer de 2022 - Informació general

El futur del cribratge, el diagnòstic i el seguiment del càncer de mama, a l’Hospital del Mar

El futur del cribratge, el diagnòstic i el seguiment del càncer de mama, a l’Hospital del Mar

La XXIV Jornada sobre el Càncer de Mama s'ha celebrat avui a l'auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, analitzant les tendències de futur en aquesta patologia.

Quines són les tendències de futur en el camp del cribratge, el diagnòstic i el seguiment del càncer de mama? Un panorama ple de novetats que aquest 25 de febrer s'ha analitzat a la XXIV Jornada sobre el Càncer de Mama, organitzada pel Programa de detecció precoç del càncer de mama del Parc de Salut Mar, celebrada en format mixt, presencial i en línia, a l'auditori del PRBB.

En aquesta edició, s'ha analitzat el rol de la biòpsia líquida en el cribratge i seguiment de la patologia, així com les tendències en els programes de cribratge, amb diversos estudis en marxa, i els canvis en els protocols diagnòstics, amb la mamografia amb contrast i la ressonància magnètica. També s'han debatut els canvis en el diagnòstic, amb eines de seqüenciació massiva, d'intel·ligència artificial i d'anàlisi genètic.

En relació amb les novetats futures en el tractament, s'ha parlat de la medicina basada en el valor, així com les teràpies ablatives i la desescalada en el tractament amb radioteràpia. La jornada ha tancat amb un col·loqui-entrevista, en el qual la periodista del diari Ara, Gemma Garrido, ha parlat amb dues pacients, Laura Guillamón i Olga Díaz, del paper de la pacient en la recerca oncològica.

 

Jornada consolidada

Amb 24 edicions realitzades, la Jornada sobre el Càncer de Mama, organitzada pel Programa de detecció precoç de càncer del Parc de Salut Mar, és una cita obligada per als professionals sanitaris implicats en aquest camp. Més de 3.000 persones han passat per ella per discutir i aprendre sobre les novetats en aquesta patologia, com la prevenció, el diagnòstic i el tractament, la gestió, la lectura radiològica, els factors de risc o l'avaluació de resultats dels programes de detecció precoç. Però també s'hi ha analitzat la qualitat assistencial, el maneig terapèutic i la seva personalització en funció del perfil de la pacient.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat