Notícies

24 de febrer de 2022 - Informació general

Primera intervenció de tiroplàstia a l’Hospital del Mar

Primera intervenció de tiroplàstia a l’Hospital del Mar

Aquest tipus d'intervenció consisteix a la inserció d'una pròtesi que permet als pacients compensar la paràlisi d'una corda vocal.

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital del Mar va efectuar el passat 21 de febrer la seva primera tiroplàstia, una intervenció que permet als pacients amb una corda vocal paralitzada tornar a parlar amb normalitat i que ja s'ha incorporat a la cartera de serveis del centre. La primera pacient intervinguda, una dona de 54 anys, havia patit una afectació al nervi recurrent durant una intervenció de tiroides, fet que havia afectat la seva capacitat per utilitzar les cordes vocals. 24 hores després de la cirurgia, va rebre l'alta, recuperant de forma plena la seva capacitat per parlar.

Tiroplàstia

Momento de la intervención

La tiroplàstia consisteix a inserir una pròtesi al coll dels pacients, reposicionant la corda vocal paralitzada. Això els hi permet tornar a parlar. La cirurgia es fa amb anestèsia local per comprovar que el procediment s'ha realitzat amb èxit. El motiu més habitual de l'afectació que fa necessària aquesta intervenció és una afectació als nervis que controlen les cordes vocals durant una cirurgia de tiroides.

Jacinto_García_Lorenzo

El Dr. Jacinto García Lorenzo

Ara, el Servei d'Otorrinolaringologia, liderat pel Dr. Jacinto García Lorenzo, analitza, amb el Servei d'Oncologia Radioteràpica, la possibilitat de fabricar pròtesis personalitzades per a cada pacient, així com a guies de tall dissenyades per a cada cas, que permetin guiar als cirurgians durant el procediment.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat