Notícies

22 de febrer de 2022 - Informació general

El primer curs del Grau de Medicina de la Universitat Pompeu Fabra i l’Hospital del Mar ja compta amb 150 professors procedents del Parc de Salut Mar

El primer curs del Grau de Medicina de la Universitat Pompeu Fabra i l’Hospital del Mar ja compta amb 150 professors procedents del Parc de Salut Mar

Aporten una visió clínica de l'ensenyament de la medicina. Per fer-ho patent, el Departament de la UPF que imparteix el grau s'adapta i modifica el seu nom pel de Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS).

El nou Grau de Medicina conjunt entre la Universitat Pompeu Fabra i l'Hospital del Mar segueix el seu procés de creixement. Amb la incorporació de 150 professors associats, procedents del centre sanitari, i la incorporació progressiva de professorat permanent, reitera la seva aposta per uns estudis adaptats a les necessitats de la medicina actual i futura, amb un clar vessant clínic.

Per fer-ho evident, la UPF ha decidit modificar el nom del Departament que imparteix el grau, que passa a ser el Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS, MEdicine and LIfe Science department). Un gest que explica el canvi de visió d'aquest ensenyament, amb un grau que va iniciar el seu camí aquest curs universitari, amb els seus primers seixanta alumnes.

 

Formació adaptada a la realitat de l'Hospital

En el nou grau, es forma a professionals clínics amb una base sòlida de coneixements i habilitats, i amb una orientació clara cap a la medicina basada en la recerca biomèdica per explicar els mecanismes i processos de les malalties i les teràpies. Això és ara especialment important, ja que la medicina està experimentant canvis molt rellevants, amb noves tècniques diagnòstiques i teràpies innovadores. Per tant, el nou grau té una clara integració amb l'entorn biomèdic, amb el de transferència, amb el clínic i amb el de la salut pública, amb treball integrat amb grups de recerca d'aquests àmbits. D'altra banda, s'han adequat les assignatures clíniques amb introducció de metodologies docents innovadores i es destaquen continguts de la medicina actual com són el càncer, les malalties infeccioses, l'atenció al malalt crític, la medicina personalitzada i de precisió, la medicina de sistemes o la telemedicina.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat