Notícies

19 de gener de 2022 - Informació general

El European Board of Upper Gastrointestinal Surgery nomena membre d’honor al Dr. Manuel Pera

El European Board of Upper Gastrointestinal Surgery nomena membre d’honor al Dr. Manuel Pera

El cap de la secció de Cirurgia Gastrointestinal del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca en Carcinogènesis Gastroesofàgica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar), es converteix així en l'únic cirurgià de l'Estat membre honorari d'aquesta institució, un reconeixement a  la seva trajectòria.

El Dr. Manuel Pera s'ha convertit en membre honorari del European Board of Upper Gastrointestinal Surgery, dins de la Unió Europea de Metges Especialistes (UEMS) a proposta del comitè examinador de la institució. Fins ara, entre els més de quaranta professionals que han obtingut el Board, només altres tres cirurgians de l'Estat han aconseguit convertir-se en fellows de l'entitat. El Dr. Pera és el primer que ho fa com a membre honorari.

Manuel_Pera

El Dr. Manuel Pera

La seva tasca com a Coordinador del Registre Espanyol EURECCA de Càncer Esofagogàstric durant els últims vuit anys, el seu especial interès per l'avaluació i millora de la qualitat de la cirurgia esofagogàstrica i la seva trajectòria acadèmica, han estat molt valorats pel comitè examinador a l'hora de prendre la decisió.

El programa de fellowship en Upper Gastrointestinal Surgery es va establir a Europa l'any 2015 com iniciativa conjunta de les Seccions de Cirurgia i de Cirurgia Toràcica de l'UEMS. El seu objectiu és establir un programa europeu de formació comuna en cirurgia esofagogàstrica que permeti estandarditzar, harmonitzar i assegurar la qualitat en la qualitat d'aquesta especialitat.

 

El Dr. Manuel Pera

El Dr. Manuel Pera es va formar com a cirurgià general i digestiu a l'Hospital Clínic de Barcelona, completant la seva especialització en Cirurgia Esofagogàstrica en la Clínica Mayo (Rochester, Minnesota) dels Estats Units i a  l'hospital Hôtel de Dieu de Montreal, al Canadà.

A part de la seva activitat com a cirurgià i investigador a l'Hospital del Mar i a l'IMIM-Hospital del Mar, exerceix com a catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona. Està especialitzat en patologies benignes i malignes de l'esòfag i a l'estómac i ha estat el coordinador del Registre Espanyol de Càncer Esofagogàstric (EURECCA), que té com a objectiu l'avaluació i millora dels resultats a la cirurgia d'aquesta patologia.

També ha fundat la Gimbernat Surgical Association, una entitat que agrupa a estudiants de medicina amb l'objectiu de potenciar l'interès por la cirurgia. Ha estat president de la European Society for Diseases of the Esophagus (ESDE), així com a director executiu de l'International Society for Diseases of the Esophagus (ISDE). En l'actualitat, és editor associat de la revista Diseases of the Esophagus, membre del comitè editorial de la European Surgical Association i del British Journal of Surgery. A la vegada, és membre del comitè directiu internacional de The Doctor as a Humanist (DASH).

És autor de prop de 180 articles i de 30 capítols de llibres i ha estat premiat amb el Fellowship Ad. Hominem del Royal College of Surgeons d'Edimburg, Escòcia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat