Notícies

19 de novembre de 2021 - Informació general

Doble reconeixement a l’Hospital del Mar de la Sociedad Española de Investigación Ósea y Metabolismo Mineral

Doble reconeixement a l’Hospital del Mar de la Sociedad Española de Investigación Ósea y Metabolismo Mineral

L'entitat ha concedit una beca de recerca clínica a un projecte liderat pel Dr. Xavier Nogués, cap del Servei de Medicina Interna. També ha reconegut com a millor publicació de l'any, un estudi liderat per l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

La Sociedad Española de Investigación Ósea y Metabolismo Mineral (SEIOMM), ha concedit la Beca FEIOMM 2021 de recerca clínica a un projecte liderat pel Dr. Xavier Nogués, cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital del Mar i director del Programa de Recerca Clínica Translacional de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). L'anunci es va fer en l'últim congrés de l'entitat, celebrat a Vitòria-Gasteiz del 27 al 29 d'octubre.

Xavier_Nogués_SEIOMM

El Dr. Xavier Nogués a l’acte de lliurament de les beques

El projecte finançat per la beca es basa en l'anàlisi de la variació de la massa òssia, mesurada per densitometria tridimensional 3D utilitzant un nou programari desenvolupat per 3D-Shaper® en pacients amb càncer de mama que han fet tractament amb inhibidors de l'aromatasa com a tractament coadjuvant. Es tracta d'una tècnica pionera que permet distingir l'àrea on s'ha produït la pèrdua de la massa òssia.

 

Premi a la millor publicació

L'estudi 'Calcifediol Treatment and COVID-19-Related Outcomes', publicat al Journal of Clinical Endocrinoloy & Metabolism, ha rebut el premi a la millor publicació de l'any al mateix congrés. En aquest cas, el treball, liderat pels serveis de Medicina Interna, Nefrologia i Malalties Infeccioses, per investigadors de l'IMIM i del CIBER de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES), va analitzar l'impacte de suplementar amb vitamina D, amb el compost calcifediol, als pacients ingressats amb infecció per COVID-19. Els resultats indiquen que aquesta pràctica redueix de forma significativa l'ingrés a la Unitat de Cures Intensives i la mortalitat.

 

Article de referència

Xavier Nogues, Diana Ovejero, Marta Pineda-Moncusí, Roger Bouillon, Dolors Arenas, Julio Pascual, Anna Ribes, Robert Guerri-Fernandez, Judit Villar-Garcia, Abora Rial, Carme Gimenez-Argente, Maria Lourdes Cos, Jaime Rodriguez-Morera, Isabel Campodarve, José Manuel Quesada-Gomez, Natalia Garcia-Giralt, Calcifediol Treatment and COVID-19-Related Outcomes, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Volume 106, Issue 10, October 2021, Pages e4017-e4027, https://doi.org/10.1210/clinem/dgab405

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat