Notícies

18 de novembre de 2021 - Informació general

La Sociedad Española de Nefrología i la Sociedad Española de Enfermería Nefrológica premien l’Hospital del Mar

La Sociedad Española de Nefrología i la Sociedad Española de Enfermería Nefrológica premien l’Hospital del Mar

Els professionals del Servei de Nefrologia han tingut una destacada participació als congressos de les dues entitats, celebrats en format virtual entre els mesos d'octubre i de novembre.

El Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar ha estat un dels protagonistes destacats dels congressos de la Sociedad Española de Nefrología (SEN), celebrat el passat mes d'octubre, i de la Sociedad Española de Enfermería Nefrológica (SEDEN), que va tenir lloc de l'11 al 14 de novembre. En total, es van acceptar 33 treballs, 21 al congrés de la SEN (7 comunicacions orals, 5 pòsters i 5 epòsters) i 12 al de la SEDEN (7 comunicacions orals i 5 pòsters).

Aquests treballs van guanyar quatre premis als congressos. En aquest sentit, l'estudi 'Necesidades asistenciales en el estudio de personas candidatas a donantes de riñón', de Guilermo Pedreira, Victoria Morín, Anna Bach, Mª Dolores Redondo, Marta Crespo i Paloma Garcimartín, va rebre el Premio SEDEN en Donación y Trasplante 2021. I el pòster 'Aféresis, evolución en Servicio de nefrologia del 2010 al 2020, creación de unidad de tratamiento ambulatorio', d'Ana Vasco, Cristina Herrera, Yaiza Martínez, Elisabeth Lafuente i Eva Barbero, es va endur el segon premi al millor pòster. En el marc del congrés de la SEDEN, Marisol Fernández, infermera del Servei de Nefrologia, va participar en una taula rodona amb les pacients Montse Mestres i Rosa Maria Castilla, per explicar el projecte Mentoring en pacients amb malaltia renal crònica que es porta a terme al centre.

D'altra banda, el premi SEN a la millor comunicació epòster va ser per al treball 'Caracterización de un modelo de ratón con pre-diabetes. Papel de ADAM17 en la célula tubular proximal'. El signen Vanesa Palau, Sofía Villanueva, Josué Jarrín, Eva Márquez, Eva Rodríguez, Marta Crespo, MJ Soler, Julio Pascual, Clara Barrios i Marta Riera. I el projecte 'La función de ECA2 y la respuesta antiviral a SARS-CoV-2', del Servei de Nefrologia, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i l'IRSI-Caixa, signat per Marta Riera, Eva Riveira, Vanesa Palau, Lucía Gutiérrez, Marta Masanella, Xavier Duran, Eva Rodríguez, Marta Crespo, Ester Ballana i Clara Barrios, va rebre el premi a la millor comunicació oral al mateix congrés.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat