Notícies

17 de novembre de 2021 - Informació general

L’Asociación Española de Cirujanos reconeix dos projectes del Servei de Cirurgia

L’Asociación Española de Cirujanos reconeix dos projectes del Servei de Cirurgia

Es tracta d'un treball de la Dra. Patricia Sánchez Velázquez sobre l'establiment de valors comparatius en un tipus d'intervenció de cirurgia hepatobiliopancreàtica, i d'un segon del Dr. Benedetto Ielpo, en el qual es compararà per primera vegada el cost-efectivitat de la cirurgia robòtica i la laparoscòpica en cirurgia general.

El Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar va rebre dos premis a la XXIII Reunión Nacional de Cirugía, organitzada per la Asociación Nacional de Cirujanos a A Corunya del 9 al 12 de novembre. Els projectes presentats pels doctors Patricia Sánchez Velázquez i Benedetto Ielpo van ser reconeguts entre els millors d'aquesta trobada.

Patricia_Sanchez_Velazquez

La Dra. Patricia Sánchez Velázquez en el lliurament del premi

En el cas de la Dra. Sánchez Velázquez, metgessa adjunta del Servei, va rebre l'accèsit al premi a les millors publicacions a revistes científiques del 2020 pel treball 'Defining Benchmark Outcomes for Pancreatoduodenectomy With Portomesenteric Venous Resection', publicat a Annals of Surgery. L'estudi definia uns valors comparatius clínicament rellevants a la cirurgia de la duodenopancreatectomia cefàlica associada a resecció vascular. Per fer-ho, es van tenir en compte 23 centres de referència al món en cirurgia pancreàtica i es van definir 19 valors perioperatoris, fet que permet establir comparacions individuals i definir i corregir, si s'escau, aquells rendiments que s'allunyin de la mitjana.

Benedetto_Ielpo

El Dr. Benedetto Ielpo a l’acte de lliurament de l’ajuda

El Dr. Benedetto Ielpo, metge adjunt del mateix servei, va rebre finançament de l'Asociación Nacional de Cirujanos per al desenvolupament del projecte de recerca ROBOCOSTES. Es tracta del primer treball multicèntric prospectiu a l'Estat que vol comparar a nivell cost-efectiu l'abordatge laparoscòpic contra el robòtic en cirurgia general.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat