Notícies

2 de novembre de 2021 - Informació general

La Dra. Elena Sendra rep una de les beques predoctorals de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

La Dra. Elena Sendra rep una de les beques predoctorals de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

L'ajuda servirà per impulsar un treball de recerca en el camp dels bacteris resistents als antibiòtics. L'estudi es convertirà en la tesi doctoral de la guardonada.

La Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC) ha concedit una de les seves beques predoctorals a la Dra. Elena Sendra, metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar. Es tracta d'una ajuda bianual que li permetrà desenvolupar el seu projecte de tesi doctoral. El lliurament de la beca es va fer durant les XXX Jornades de l'entitat, celebrades els dies 15 i 16 d'octubre a Sitges, al Garraf.

Elena_Sendra

La Dra. Elena Sendra

El treball, l'estudi IRVIPA ('Estudio clínico y microbiológico sobre el impacto de la multirresistencia en la virulencia y en la respuesta del huésped a la infección por Pseudomonas aeruginosa'), el lidera la Dra. Sílvia Gómez Zorrilla, metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses i membre del Grup de recerca en Patologia infecciosa i Antimicrobians de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). Es tracta d'un estudi multicèntric, en el qual hi participen catorze hospitals de l'Estat, i que rep finançament de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) i de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII). En ell es vol avaluar si les soques del bacteri Pseudomonas aeruginosa multiresistents són més o menys virulentes que altres soques, tenint en compte que han adquirit la resistència gràcies a l'acumulació de mutacions que les han pogut afeblir biològicament. També s'analitzarà la resposta inflamatòria i immune de l'hoste davant la infecció.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat