Notícies

18 d'octubre de 2021 - Informació general

Prop de 300 persones participen en la setena edició de la marxa nòrdica dels Amics de l’Hospital del Mar per recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia i càncer de mama

Prop de 300 persones participen en la setena edició de la marxa nòrdica dels Amics de l’Hospital del Mar per recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia i càncer de mama

En marxa amb la recerca en càncer de mama

Els marxadors i marxadores han ocupat la Serralada de la Marina de Santa Coloma de Gramenet aquest diumenge 17 d'octubre amb un objectiu solidari. Després d'una edició virtual a causa de la COVID19, la marxa nòrdica de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, la Marina Walktrail, ha tornat en format presencial per a recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia i càncer de mama de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. La cita ha arribat en una data molt especial, tot just dos dies abans del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

La Marina Walktrail, la marxa nòrdica solidària de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, ha tornat a portar als marxadors i marxadores a la Serralada de la Marina, a Santa Coloma de Gramenet aquest diumenge 17 d'octubre, amb sortida i arribada al Recinte de Torribera. Prop de 300 persones hi han participat tot un èxit de solidaritat per a recaptar fons per a la recerca en immunoteràpia i càncer de mama que es porta a terme a l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). La cita va arribar tot just dos dies abans del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

Marina_Walktrail_2021

Marina_Walktrail_2021

Els participant han pogut escollir entre dos recorreguts circulars per la Serralada de Marina. Un de 5 quilòmetres, que passava pel Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, una joia del gòtic català, fundat al segle XV i on la tradició assegura que els Reis Catòlics van rebre Cristòfol Colom després del seu primer viatge a Amèrica, i un de 10 quilòmetres, que arribava al poblat ibèric de Puig i Castellar, símbol emblemàtic i d'identitat per a Santa Coloma de Gramenet i des del qual es domina el litoral de Barcelona. Tot plegat, una forma de fer exercici i entrar en contacte amb la natura i la història de la ciutat.

Marina_Walktrail_2021

Marina_Walktrail_2021

Marina_Walktrail_2021

Aquesta prova esportiva no hauria estat possible sense el suport del Centre de salut mental Dr. Emili Mira i la col·laboració del programa La Mar de Saludable del Parc de Salut Mar, així com de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. També hi han col·laborat Mercabarna, Palex Medical, Tecnisample i Fríobox, el Port de Barcelona, iWalk, CEP, Santiveri, Sphere Pro i Born Fruits.

Marina_Walktrail_2021

Marina_Walktrail_2021

 

Un exercici amb múltiples beneficis

La marxa nòrdica, o nordic walking, consisteix a caminar fent servir uns bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva. Així es fan servir no només les cames, sinó també la part superior del cos, convertint aquesta activitat en un exercici complet. El resultat és un moviment natural que actua de manera suau però efectiva en tot l'organisme, aportant múltiples beneficis en la nostra salut i condició física. Permet millorar la postura, ajuda el sistema cardiovascular i a la respiració, activa el 90% dels músculs, relaxa tensions i desenvolupa les capacitats coordinatives. I tot plegat, sense generar impacte a les articulacions.

 

La immunoteràpia i tu, l'esperança contra el càncer

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones a Catalunya, amb més de 5.000 casos diagnosticats cada any. La supervivència s'ha incrementat en les últimes dècades, superant el 80% dels casos. La seva incidència està directament relacionada amb l'edat, incrementant-se les possibilitats de patir-lo a partir dels 50 anys. Una de les grans esperances en el tractament d'aquesta malaltia és la utilització de la immunoteràpia, un conjunt d'eines que busquen activar el mateix sistema immunitari per actuar sobre les cèl·lules canceroses. De fet, ja s'està utilitzant en altres tipus de tumors (pulmó o melanoma) amb bones respostes, però encara no s'ha aconseguit aplicar-la amb èxit en el càncer de mama. L'estudi d'aquesta possibilitat és una de les línies mestres de la recerca que es porta a terme sobre aquesta patologia a l'Hospital del Mar i a l'IMIM, que lideren l'estudi de la seva aplicació en càncer de mama.

Podeu veure més imatges de la Marina Walktrail 2021 en aquest enllaç

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat