Notícies

27 de juliol de 2021 - Informació general

Els menjadors laborals dels centres del Parc de Salut Mar ja compten amb fonts d’aigua gratuïtes per als treballadors i treballadores

Els menjadors laborals dels centres del Parc de Salut Mar ja compten amb fonts d’aigua gratuïtes per als treballadors i treballadores

El PSMAR avança en el seu compromís cap a la sostenibilitat i en el compliment dels Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides amb la incorporació de fonts d'aigua als menjadors laborals dels seus centres. L'acció ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'empresa concessionària del servei, Sodexo.

Tots els centres del Parc de Salut Mar disposen ja de fonts d'aigua sostenibles i gratuïtes per als treballadors i treballadores. L'empresa concessionària del servei de menjador, Sodexo Iberia, va instal·lar aquests dispensadors als menjadors laborals de l'Hospital del Mar, l'Hospital de l'Esperança, el Centre Fòrum i el Centre Dr. Emili Mira, com a part de la millora dels plecs de la licitació de la gestió d'aquest servei. De moment, aquesta mesura, que referma el compromís del PSMAR amb la sostenibilitat mediambiental i amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, ja ha permès estalviar la utilització de més de 70.000 envasos de plàstic d'un sol ús. Seguint aquesta línia de treball, els menjadors laborals ja han substituït les culleres de cafè de plàstic d'un sol ús per altres de fusta reciclable o de metall i els professionals poden recollir amb els seus propis recipients el menjar en cas que se'l vulguin emportar fora del menjador. També s'estan buscant alternatives biodegradables i compostables per substituir els envasos de plàstic.

Les fonts estan connectades a la xarxa de subministrament i ofereixen aigua microfiltrada de mineralització feble freda, a temperatura ambient i amb gas. Davant la seva bona acceptació, es licitarà la instal·lació de noves fonts a altres zones dels centres, accessibles les 24 hores del dia. Una iniciativa de gestió responsable dels recursos que s'alinea amb els ODS per garantir la disponibilitat d'aigua i el seu sanejament per a tothom, per garantir modalitats de consum i producció sostenibles i per adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes. El Parc de Salut Mar ja fa temps que treballa per a optimitzar el consum d'aigua als seus centres, amb el seu control i l'adopció de mesures d'estalvi, com és la instal·lació d'aixetes automàtiques temporitzades.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat