Notícies

23 de juny de 2021 - Informació general

Abordatge multidisciplinari de la patologia de la incontinència fecal i urinària

Abordatge multidisciplinari de la patologia de la incontinència fecal i urinària

Setmana mundial de la continència

La Unitat de Sol Pelvià de l'Hospital del Mar treballa des de fa dues dècades per a visibilitzar aquestes patologies, d'alta prevalença, però infradiagnosticades. Els seus professionals ofereixen un abordatge multidisciplinari per a millorar la qualitat de vida dels pacients.

L'Hospital del Mar, a través de la Unitat de Sol Pelvià, se suma a la Setmana Mundial de la continència, un acte que busca donar visibilitat a unes patologies, la incontinència fecal i la incontinència urinària, que afecten a 400 milions de persones a tot el món. Es tracta de problemes de salut d'alta prevalença, però infradiagnosticats, el que repercuteix en una pitjor qualitat de vida dels pacients.

Alguns dels professionals implicats en l’abordatge d’aquestes patologies

La Unitat de Sol Pelvià treballa des de fa 21 anys per a conscienciar a la població sobre la necessitat de consultar al metge o metgessa de capçalera en cas de presentar qualsevol mena d'incontinència. La unitat compta amb un equip multidisciplinari de professionals que ja han tractat a més de 500 pacients afectats per una malaltia molt limitant, no tan sols físicament, ja que pot afectar també a altres esferes de la qualitat de vida de les persones que la pateixen, pot causar aïllament social, així com disminució de la funció sexual i tenir repercussió a l'àmbit laboral i afectació psicològica.

 

Abordatge de la incontinència fecal

L'equip encarregat del diagnòstic i tractament de la incontinència fecal disposa d'una consulta específica, així com de proves diagnòstiques dirigides com la manometria anal, l'ecografia endoanal, l'estudi neurofisiològic del sol pelvià i la ressonància magnètica pelviana dinàmica. Ofereix una àmplia gamma de tractaments, com és la rehabilitació i reeducació específiques de l'hàbit deposicional (biofeedback), la teràpia d'estimulació perifèrica (PTNS) i la neuromodulació central (SNS). El diagnòstic i tractament va a càrrec del Dr. Juan Enrique Naves, de la secció de Patologia Funcional Digestiva del Servei de Digestologia, Inés Ibáñez, cap d'Unitat d'Infermeria d'Exploracions Complementàries, la Dra. Marta Pascual i la Dra. Marta Jiménez de la secció de Cirurgia de Còlon i Recte del Servei de Cirurgia General, i Rosa Villanueva, gestora de casos de la Unitat de Sol Pelvià.

 

Abordatge de la incontinència urinària

Aquesta patologia és avaluada per especialistes del Servei d'Urologia, el Dr. Alfredo Rodríguez i la Dra. Diana Ochoa, i del d'Obstetrícia i Ginecologia, la Dra. Elisabeth del Amo, la Dra. Maria Teresa Castillo, la Dra. Alba Bergueiro i la Dra. Iris Aran. Es tracta de forma multidisciplinària amb especialistes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, la Dra. Marta Tejero i la Dra. Cindry Ramírez i l'equip d'infermeria i fisioteràpia del servei. Els tractaments s'inicien amb tècniques conservadores, com els canvis d'hàbits i del mode de vida, així com altres abordatges, com la rehabilitació del sol pelvià, l'electroestimulació, el biofeedback, la instil·lació de toxina botulínica i el tractament quirúrgic amb diverses tècniques.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat