Notícies

18 de juny de 2021 - Informació general

Jornada CREACTIVA’T, els millors projectes dels alumnes de l’Institut Bonanova

Jornada CREACTIVA’T, els millors projectes dels alumnes de l’Institut Bonanova

El passat 14 de juny es va celebrar la IV Jornada CREACTIVA'T, a la qual es van presentar els projectes finals dels diferents cicles formatius que s'imparteixen a l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària. El més ben valorat ha estat un relacionat amb la personalització de pròtesis pediàtriques.

Les i els alumnes de l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària van poder presentar el passat 14 de juny els set projectes més destacats dels diferents cicles formatius a la IV edició de la jornada CREACTIVA'T. Un acte en format semipresencial a causa de les restriccions imposades per la COVID-19, que van obrir la gerent del Parc de Salut Mar, la Dra. Olga Pané, i el president del Consell Econòmic i Social d'Espanya i expresident de la Fundació Cercle d'Economia, Anton Costas. Tots dos van remarcar l'esperit creatiu i innovador de la jornada i del mateix Institut Bonanova, pel fet d'estar situat en un entorn com el de l'Hospital del Mar, així com la importància dels estudis d'FP. Precisament, aquesta iniciativa ha rebut el Premi Ensenyament 2020 de la Fundació Cercle d'Economia.

Acte d’inici de la jornada

El projecte guanyador va ser Ajuda des del servei de Diagnòstic per la imatge a personalitzar pròtesis pediàtriques per ajudar en els tractaments d'aquests pacients, de les i els alumnes del Cicle de Grau Superior d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear. Els seus autors participaran en la Sessió General del Campus Hospital del Mar, que se celebrarà el pròxim 22 de juny i a la qual es presentaran els millors treballs de final de grau de tots els estudis que formen part del Campus.

Representants del projecte guanyador

Entre els altres projectes finalistes hi havia propostes per a l'anàlisi de mostres histològiques i citològiques amb una capacitat reduïda per distingir colors, de millora de la qualitat de vida de les persones en situació de dependència utilitzant les noves tecnologies o d'imaginar els serveis de radioteràpia del futur. Es tracta d'iniciatives que s'inicien a partir de reptes reals del sector sanitari a partir d'un treball estructurat i mentoritzat per professionals interns i externs. L'alumnat s'ha format en un seguit de competències transversals on ha investigat, analitzat i identificat possibles reptes i proposar solucions o idees de millora.


Presentació d’un dels projectes finalistes

Cal destacar la qualitat de tots els projectes presentats i la implicació de l'alumnat en els reptes del seu futur professional.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat