Notícies

11 de juny de 2021 - Informació general

Premi per al mètode desenvolupat a l’Hospital del Mar per a preveure si un pacient tindrà dolor crònic postquirúrgic

Premi per al mètode desenvolupat a l’Hospital del Mar per a preveure si un pacient tindrà dolor crònic postquirúrgic

La iniciativa, a la qual han participat disset hospitals de l'Estat, ha guanyat la XXI edició del Premio a la Investigación en Dolor, promogut per la Càtedra Extraordinària del Dolor de la Fundación Grünenthal-Universidad de Salamanca.

La validació d'un mètode per a preveure si un pacient patirà dolor crònic després de la cirurgia, una iniciativa del Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital del Mar, ha rebut el Premio a la Investigación en Dolor. Aquest guardó està dotat amb 4.000 euros i el promou la Càtedra Extraordinària del Dolor de la Fundación Grünenthal-Universidad de Salamanca. El premi es va donar a conèixer el passat 4 de juny.

Equips participants a l’estudi

El treball, que ha comptat amb la participació de disset hospitals de l'Estat i va seguir a més d'un miler de pacients durant un any i mig, ha permès validar un nou model que permet als cirurgians i anestesiòlegs predir si el pacient té altes possibilitats de patir dolor crònic després de la cirurgia. Ho fa avaluant sis variables. De moment, s'ha validat amb intervencions d'hèrnia inguinal, histerectomia vaginal o abdominal i toracotomia. En set de cada deu casos, es compleix el seu pronòstic. El treball premiat ara, validat a l'estudi clínic GENDOLCAT, ha estat publicat per la revista Pain.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat