Notícies

4 de maig de 2021 - Informació general

L’Hospital del Mar participarà a l’elaboració de les guies europees de pràctica clínica de l’abscés cerebral de l’ESCMID

L’Hospital del Mar participarà a l’elaboració de les guies europees de pràctica clínica de l’abscés cerebral de l’ESCMID

La Dra. Inma López Montesinos formarà part del grup d'experts que s'encarregarà de redactar les guies de l'European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID) per al diagnòstic i tractament d'aquesta patologia.

La metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, Inma López Montesinos, és una de les expertes que portaran a terme la redacció de les noves guies europees de pràctica clínica per al diagnòstic i tractament de l'abscés cerebral de l'ESCMID. El panell del qual forma part, liderat pel Dr. Jacob Bodilsen, de la Universitat d'Aalborg, a Dinamarca, compta amb la participació de metges i metgesses de diferents especialitats mèdiques implicades en el maneig d'aquesta patologia. En el cas de la Dra. López Montesinos, la seva tasca serà la d'avaluar la qualitat de l'evidència científica a l'àrea de l'anàlisi de les causes de la malaltia.

Inmaculada_Montesinos

La Dra. Inma López Montesinos

L'abscés cerebral és la formació d'una massa al cervell com a resultat d'una infecció, un traumatisme o una cirurgia. El seu abordatge és multidisciplinari i implica a infectòlegs, microbiòlegs, radiòlegs, neuròlegs i neurocirurgians. És una patologia potencialment greu, amb una mortalitat de fins al 30%. A més, entre el 30 i el 60% dels pacients poden patir seqüeles neurològiques.

La Dra. López Montesinos es va incorporar a l'equip del Servei de Malalties Infeccioses l'any 2017 i la seva activitat assistencial s'ha centrat en l'àmbit de l'atenció a la infecció nosocomial. En aquests moments, forma part dels equips COVID-19.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat