Notícies

3 de maig de 2021 - Informació general

El Dr. Miguel Pera, nou Director de l’Àrea Assistencial i Mèdica del Parc de Salut Mar

El Dr. Miguel Pera, nou Director de l’Àrea Assistencial i Mèdica del Parc de Salut Mar

Substitueix en el càrrec al Dr. Julio Pascual, que inicia una nova etapa professional a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid.

El Dr. Miguel Pera, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, és des del passat 30 d'abril, el nou Director de l'Àrea Assistencial i Mèdica del Parc de Salut Mar, per mitjà d'un procés de consens entre la Gerència i la Junta Clínica. El Dr. Pera, que també és un dels coordinadors del Grup de Recerca Clínica i Translacional en Neoplàsies Colorectals de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, assumeix el càrrec amb "una gran il·lusió per continuar liderant des de la Direcció, l'excel·lent treball dels nostres professionals, tal com s'ha fet en els últims anys, i emprenent noves iniciatives. Comencem una nova etapa en què aprofitarem les oportunitats que tenim davant, com són l'ampliació de l'Hospital, el nou grau de Medicina amb la UPF i la renovada direcció de l'IMIM, per consolidar així la nostra posició com un hospital acadèmic de referència".

Miguel_Pera

El Dr. Miguel Pera

El nou Director de l'Àrea Assistencial i Mèdica és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina per la mateixa universitat. Format a l'Hospital Clínic de Barcelona i a la Mayo Clinic (Minnesota i Arizona), als Estats Units, es va incorporar al PSMAR l'any 2002. Està especialitzat en la cirurgia del càncer de còlon i recte, la cirurgia laparoscòpica, la carcinomatosi peritoneal, així com la recuperació intensificada i l'avaluació de resultats. En el camp de la recerca, és autor de 125 articles a revistes indexades i és membre de l'equip editorial de les revistes British Journal of Surgery, Colorectal Disease i Journal of Gastrointestinal Surgery. A més, és membre de la junta directiva de la Societat Catalana de Cirurgia, del Comitè Executiu de l'European Society of Coloproctology i del Comitè Internacional de l'American Society of Colon and Rectal Surgeons.

Les seves noves tasques, que exercirà durant dos anys inicials, prorrogables fins a un màxim de vuit, seran garantir i vetllar per la qualitat, la seguretat i l'eficiència de l'assistència, així com pel correcte funcionament dels òrgans de gestió clínica, comissions i comitès clínics i assistencials. També, la definició estratègica de la cartera de serveis assistencials, la investigació clínica i la translacional, i la seva integració en el model assistencial. A la vegada, haurà de vetllar per la correcta interacció entre el model assistencial i la docència de pregrau i postgrau.

 

Comiat del Dr. Julio Pascual

El Dr. Julio Pascual deixa la Direcció de l'Àrea Assistencial i Mèdica i del Servei de Nefrologia per iniciar una nova etapa a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid. Ha exercit diverses tasques al PSMAR durant els seus dotze anys de vinculació a la institució, incloent-hi la direcció del programa de Trasplantament Renal i la coordinació del Grup de Recerca en Nefropaties de l'IMIM. Format a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, és autor d'un miler de comunicacions i de prop de 400 treballs publicats a revistes indexades.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat