Notícies

30 de maig de 2021 - Informació general

Els premis Tenim Talent de la Societat Catalanobalear d’Infermeria reconeixen la tasca de dos professionals del Parc de Salut Mar

Els premis Tenim Talent de la Societat Catalanobalear d’Infermeria reconeixen la tasca de dos professionals del Parc de Salut Mar

L'infermer del Servei de Nefrologia Guillermo Pedreira, ha rebut el premi en la categoria d'Atenció Hospitalària, i la infermera Ana Codina, del Servei d'Urgències i professora a l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, a la de Docència.

La quarta edició dels premis Tenim Talent de la Societat Catalanobalear d'Infermeria, lliurats el 29 d'abril, ha reconegut la feina de dos professionals que desenvolupen la seva tasca al Parc de Salut Mar. Es tracta de Guillermo Pedreira, infermer del Servei de Nefrologia, i d'Ana Codina, infermera del Servei d'Urgències i professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMAR). Aquests guardons reconeixen a infermeres i infermers de menys de 35 anys.

 

Premi Jove Talent en Atenció Hospitalària

Aquest premi ha estat per Guillermo Pedreira, qui ha volgut destacar-lo com el reconeixement "a la tasca de tot un equip, que implica el creixement col·lectiu i personal. Aquest premi és de totes les companyes que m'han ensenyat des de fa molt temps i que m'han fet ser qui sóc". Pedreira, que és infermer al Servei de Nefrologia, ha volgut dedicar un agraïment "a l'Anna Bach Pascual i a la Yaiza Martínez Delgado, i, sobretot, a l'Ernestina Junyent, la nostra cap d'infermeria, que ens ha cuidat i ensenyat el camí a seguir".

Guillermo_Pedreira

En Guillermo Pedreira

Especialitzat en l'atenció hospitalària a persones amb malaltia renal, en Guillermo Pedreira ha centrat la seva tasca a la millora de la qualitat de vida dels pacients en teràpia renal substitutiva. Ha completat la seva formació amb més de 200 cursos i tres màsters, desenvolupant la seva feina a països com el Regne Unit, Camerun i Equador. És autor de dotze articles científics i ha presentat una vintena de comunicacions a congressos nacionals i internacionals, i és autor d'una guia sobre cures dels pacients, així com impulsor del projecte DAR (dèficit d'activitats recreatives a hemodiàlisi) i del projecte '12 mesos per aprendre a cuidar-se'. En aquests moments, exerceix com a Gestor en l'accés al Trasplantament Renal, un rol creat a conseqüència de les lliçons apreses en aquest camp. També és investigador del Grup de recerca en Cures Infermeres de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), vicepresident de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN i professor col·laborador a l'ESIMAR.

 

Premi Jove Talent en Docència

La infermera Ana Codina ha estat reconeguda en la categoria de Docència, per la seva tasca com a professora col·laboradora a l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMAR). "Aquest premi realça la figura de la infermera docent com a facilitadora de l'aprenentatge del tenir cura centrat en la persona, basat en l'evidència, els valors propis de la ciència infermera i la innovació. Alhora, impulsa la resiliència infermera, tant característica, com necessària, per afrontar cada necessitat i obtenir resultats positius a tots els àmbits", assegura Codina. A la vegada, ha agraït a Maria Pérez Riart, infermera de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar i professora a l'ESIMAR, a l'Esther Insa Calderón, directora de l'escola i a l'Ariadna Graells Sans, cap d'estudis, per haver presentat la seva candidatura als premis.

Ana_Codina

Ana Codina

Ana Codina és infermera del Servei d'Urgències de l'Hospital del Mar des de l'any 2014. A la vegada, des del 2015, és professora de simulació clínica a l'ESIMAR i desenvolupa la seva tesi doctoral sobre la relació terapèutica infermera-pacient a un dispositiu d'urgències intrahospitalari, dirigida pel Dr. Juan M. Leyva Moral i el Dr. Antonio R. Moreno Poyato, projecte que ha rebut una de les Ajudes a la Recerca Infermera 2019 del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona. En aquest sentit, es troba en el segon any del seu doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

En edicions anteriors dels premis Tenim Talent ja es va premiar a professionals del Parc de Salut Mar. L'any 2018 va ser en David Iglesias, cap d'Unitat de Neurologia, Neurocirurgia, Unitat d'Ictus, Unitat de la Son, Unitat d'Epilèpsia i Neurofisiologia, a la categoria de Gestió. I a l'any 2019, l'Elisabet Lafuente, infermera responsable de teràpia endovenosa, a la d'Atenció Hospitalària.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat