Notícies

29 d'abril de 2021 - Informació general

Atenció a domicili als pacients pediàtrics, l’Hospital a casa

Atenció a domicili als pacients pediàtrics, l’Hospital a casa

El Servei de Pediatria ha posat en marxa un servei d'hospitalització a domicili per als seus pacients, que permetrà fer-ne el seguiment com si estiguessin a una habitació de l'Hospital, però amb l'avantatge d'estar a casa.

Els pacients pediàtrics de l'Hospital del Mar ja poden gaudir d'un servei d'hospitalització a domicili, el HadPediatria, que els permetrà rebre les cures i seguiment per a la seva patologia a casa. De moment, el servei se centra en nadons prematurs o de baix pes en el moment de néixer, que ja poden marxar amb un ingrés domiciliari, per seguir creixent guanyant pes a casa, fins al moment de rebre l'alta hospitalària. No es descarta ampliar el ventall de patologies que es podran beneficiar d'aquest servei.

 

HadPediatria

L’equip d’hospitalització domicilària.  D’esquerra a dreta, Dora Minoves, Sílvia Maya, Sandra Prieto i Yasmina Ros

L'equip del HadPediatria està format per tres infermeres i un pediatre de referència al centre hospitalari. Les infermeres visiten els pacients els dilluns, els dimecres i els divendres, per fer-ne el seguiment i les cures necessàries. Hi estan implicats professionals de Pediatria i de Neonatologia.

Com explica la Dra. Maria Ángeles López Vílchez, cap del Servei de Pediatria, i Montse Fàbregas, cap d'Àrea d'Infermeria de Pediatria i Neonatologia, "els beneficis per als pacients i les famílies són que poden tenir les cures i el seguiment mèdic garantits i, a la vegada el benestar i la comoditat d'estar a casa, un avenç no només per als nadons i els seus familiars, sinó per a tota la comunitat".  

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat