Notícies

27 d'abril de 2021 - Informació general

El Servei d’Otorrinolaringologia es reforça amb la incorporació de dues audiòlogues

El Servei d’Otorrinolaringologia es reforça amb la incorporació de dues audiòlogues

D'aquesta manera, amplia el ventall de proves diagnòstiques a disposició dels professionals del servei, abastant tots els aspectes possibles de la patologia auditiva.

L'Hospital del Mar ha reforçat la capacitat diagnòstica del Servei d'Otorrinolaringologia amb la incorporació, des del passat mes de febrer, d'un equip format per dues audiòlogues. Aquest fet permet al servei tenir un diagnòstic més acurat en patologies relacionades amb l'audició, oferint tot el ventall de proves audiològiques existents.

El nou equip, inclòs a les seccions d'otologia i d'otoneurologia, està format per Rosa Maria Sabater i Julieta de Ochao. La seva incorporació garanteix la possibilitat de realitzar aquestes proves de dilluns a divendres i permet realitzar aquests tests a pacients d'alta complexitat o d'edat pediàtrica.

 

Tipus de proves

L'ampli ventall de proves que es poden realitzar facilita als metges i metgesses del Servei d'Otorrinolaringologia l'obtenció d'un diagnòstic més acurat del perfil auditiu del pacient. Això permet orientar el tractament indicat per a cada cas.

Entre les proves que es realitzen hi ha l'audiometria tonal, que aporta el llindar auditiu del pacient, la logoaudiometria, prova del nivell de comprensió de la paraula, que es realitza per via aèria o en camp lliure en funció del pacient, i audiometries infantils. També es poden diagnosticar acúfens, bilaterals o unilaterals, i es poden realitzar audiometries d'alta freqüència, per aquelles persones que presenten una audició normal, però que, a la vegada, senten acúfens. Per últim, les audiòlogues també poden realitzar proves d'impedanciometria, amb les quals es comprova l'estat de l'oïda mitjana, la membrana timpànica i la cadena ossicular.

A la vegada, es disposa d'un equip portàtil per a realitzar audiometries a pacients amb problemes de mobilitat o a distància, i s'estan iniciant proves de pronòstic amb pròtesis implantables.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat