Notícies

20 d'abril de 2021 - Notes de Premsa

Acord entre l'Hospital del Mar i IOMED per incorporar una eina basada en IA per a estructurar les històries clíniques

Acord entre l'Hospital del Mar i IOMED per incorporar una eina basada en IA per a estructurar les històries clíniques

L’empresa i l’Hospital del Mar han arribat a un acord per incorporar la seva tecnologia, basada en IA, per a estructurar les històrias clíniques La tecnologia de gestió d’historials clínics d’IOMED es basa en Intel·ligència Artificial i transforma la informació en dades codificades i estructurades que milloren la recerca, la gestió de l’hospital i la interacció dels professionals amb la informació.

IOMED i l’Hospital del Mar de Barcelona han arribat un acord per a implantar la tecnologia d’anàlisi i extracció de dades de salut d’aquesta empresa amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial. L’eina, dissenyada per IOMED, que és una solució basada en tecnologia machine learning i intel·ligència artificial, permetrà a l’Hospital del Mar transformar els textos no estructurats que redacten els professionals sanitaris en els historials clínics dels pacients en dades codificades i estructurades.

Amb aquest volum d’informació estructurada, el centre hospitalari podrà categoritzar paràmetres i classificar dades de forma àgil i en temps real permitent millorar significativament la qualitat assistencial dels pacients i accelerar les investigacions a l’àmbit clínic. 

"L’elaboració de bases de dades de format estructurat per a usos interns permetrà a l’Hospital del Mar millorar l’assistència sanitària, realitzar reportings, trobar patrons i utilitzar la informació amb finalitats de recerca clínica", explica  Javier de Oca, co-fundador i Conseller Delegat d’IOMED.

Mitjançant aquest acord de col·laboració, l’Hospital del Mar ha obtingut una llicència sense cost del software d’IOMED per a treballar amb la base de dades estructurades i codificades resultant del processament dels diferents historials. La titularitat de la informació, els documents i les històrias clíniques dels pacients estaran en tot moment en mans del centre hospitalari. 

"La col·laboració amb IOMED ens permet tenir de manera estandadritzada i estructurada la informació a partir dels registres de la història clínica, de manera que podrem millorar la nostra analítica tan descriptiva com predictiva i ens permet avançar en el desenvolupament d’eines de suport a la decisió", afirma Jordi Martínez, Director d’Innovació i Transformació de l’Hospital del Mar. 

IOMED i l’Hospital, complint amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals i el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016, garantiran en tot moment l’anonimització i protecció de les dades tractades. Per aquest motiu, s’anonimitzen totalment les dades abans del seu tractament, resultant en bases totalment anonimitzades.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat