Notícies

22 d'abril de 2021 - Informació general

Arriba el Sant Jordi més literari a l’Hospital del Mar

La diada del llibre i la rosa torna a la seva cita amb l'hospital carregada de novetats. Amb aportacions de destacats autors literaris, recomanacions de professionals en col·laboració de l'AECC-Catalunya contra el Càncer i una iniciativa solidària dels estudiants sisè de Medicina de l'Hospital del Mar.

Torna, un any més, Sant Jordi. De nou, marcat per la COVID-19, però amb l'esperança d'estar a l'inici del final de la pandèmia, amb la voluntat de recuperar l'esperit d'aquesta diada. Tot i haver de mantenir les mesures de seguretat, la mascareta, la distància i la higiene de mans, aquest 2021 celebrarem la festa del llibre i la rosa als centres del Parc de Salut Mar.

Ho farem amb un dels regals que ens ha fet David Ramírez, l'autor del còmic Conviviendo 19 días, en el qual explica la seva experiència quan el seu marit va haver d'ingressar a l'Hospital del Mar a causa de la COVID-19. Un relat ple d'humor, amor i tendresa que acosta les pors i les incerteses tant dels malalts com dels seus familiars i que té un vessant solidari. Així, fa pocs dies, l'autor i Norma Editorial, l'editorial que ha publicat el llibre, van lliurar un xec de 1.000 euros a la Fundació dels Amics de l'Hospital del Mar per finançar la recerca en la COVID-19 que realitzen l'Hospital i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i han cedit de forma gratuïta exemplars per als pacients ingressats.

A més, en David Ramírez també és l'autor del cartell d'aquest Sant Jordi 2021, una il·lustració realitzada per l'Hospital del Mar a la qual un Sant Jordi 'vacunat' s'enfronta a un drac amb una gran semblança amb el coronavirus. 

En David Ramírez també és un dels autors que han col·laborat amb Sant Jordi al MAR, una iniciativa que ha convidat a diversos autors a compartir un microrelat amb els lectors a través dels perfils de Twitter i Instagram de l'Hospital del Mar. Entre ells, en Benet Íñigo, periodista cap de societat dels serveis informatius de RAC1 i autor d'Essencials, un llibre de testimonis de professionals sanitaris durant la primera onada de la pandèmia. També un dels cronistes de la ciutat de Barcelona des de les pàgines de La Vanguardia i autor de diversos llibres de ficció i no ficció, Raúl Montilla. La guanyadora de l'última edició del Premi Néstor Luján de Novela Histórica, amb El vel de la deessa, Glòria Sabaté, serà una altra de les autores que col·laboraran i regalaran el seu relat als seguidors i pacients de l'Hospital. Podeu recuperar els seus relats a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordiAlMAR.

Pels aficionats a la lectura, l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha preparat una sèrie de recomanacions literàries per part de professionals del PSMAR. Metges i metgesses, infermeres i altres professionals han compartit quins llibres els emocionen. Unes recomanacions que podeu recuperar als perfils a les xarxes socials de l'AECC. També lliuraran roses de paper als pacients dels Hospitals de Dia i professionals.

Per últim, els estudiants de sisè de Medicina de l'Hospital del Mar, en col·laboració amb els Amics de l'Hospital del Mar,  ha posat en marxa una campanya en línia, Roses que curen, amb l'objectiu que cap pacient ingressat es quedi sense rosa per Sant Jordi. Així, qualsevol persona, tingui un familiar ingressat o no, podrà comprar una rosa solidària que es lliurarà a les persones que es trobin als centres del PSMAR el 23 d'abril. A la vegada, els professionals del Parc de Salut Mar podran adquirir una rosa solidària, que se'ls lliurarà allà on indiquin. Els diners recaptats es destinaran a la recerca contra la COVID-19 i a finançar l'acte de graduació dels alumnes de sisè curs de Medicina del Campus Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat