Notícies

4 de gener de 2021 - Informació general

Primera videosomnoscòpia induïda per fàrmacs a l’Hospital del Mar

Primera videosomnoscòpia induïda per fàrmacs a l’Hospital del Mar

Aquesta intervenció permet visualitzar la via aèria superior dels pacients roncadors durant la son. Així s'obté un diagnòstic més exacte que el que es pot realitzar amb el pacient despert.

El passat 1 de desembre, l'equip del Servei d'Otorrinolaringologia va realitzar la seva primera videosomnoscòpia induïda per fàrmacs (DISE). La Dra. Paula Mackers, metgessa adjunta del Servei, va liderar la intervenció que va consistir en la valoració endoscòpica de la via aèria superior durant la son induïda. El procediment requereix la participació del Servei d'Anestesiologia, per assolir una sedació que sigui molt semblant a la son espontània.

videosomnoscopia

Un moment de la intervenció

Aquesta tècnica està indicada en pacients diagnosticats amb síndrome d'apnea hipopnea de la son (SAHS) i roncopatia. La intervenció permet localitzar la zona o zones d'obstrucció de la via aèria superior durant la son per a realitzar un tractament adequat. "L'avantatge que suposa la DISE és que ens permet fer una valoració endoscòpica en temps real mentre el pacient dorm, ja que els esdeveniments obstructius succeeixen només en aquesta situació", explica la Dra. Mackers. "Les altres exploracions visuals que es realitzen de forma habitual als pacients amb SAHS es realitzen en vigília, moment en el qual les condicions de la via aèria superior són diferents de les de la son", afegeix.

Aquesta tècnica s'afegeix ara al catàleg d'exploracions de la unitat multidisciplinària de medicina de la son de l'Hospital del Mar. La DISE contribuirà a realitzar un diagnòstic més exacte i encertat dels trastorns obstructius de la son i afavorirà la individualització del tractament, ajustat a les necessitats i característiques de cada pacient.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat