Notícies

21 de desembre de 2020 - Informació general

Primera cirurgia amb exoscop al Servei d’Otorrinolaringologia

Primera cirurgia amb exoscop al Servei d’Otorrinolaringologia

Aquesta tècnica permet als cirurgians tenir una millor visió de la zona de la intervenció. A la vegada, resulta més còmode per a l'equip. La primera cirurgia realitzada va ser un èxit i el pacient va recuperar l'audició perduda.

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital del Mar va realitzar la seva primera intervenció utilitzant un exoscopi el passat 20 d'octubre. La intervenció, una estapedectomia, la va realitzar l'equip format pels doctors Zenaida Piñeiro i Gabriel Pedemonte, i va aconseguir completar amb èxit el recanvi de l'ós de l'estrep i recuperar l'audició perduda per part del pacient.

Cirurgia_exoscop

El gran avantatge és que el cirurgià no ha de fer servir un microscopi i pot operar amb el cap aixecat, mirant una pantalla on es veu la imatge en 3D recollida per l'equip. D'aquesta manera, es té una millor visió de la zona de la intervenció i profunditat de camp, millorant la tècnica emprada fins ara.

Cirurgia_exoscop

A banda de la intervenció realitzada, es podran realitzar en totes les altres cirurgies otològiques com les timpanoplàsties, mastoïdectomies o cirurgies de l'angle pontocerebel·lós. Un cop es completi la corba d'aprenentatge, es preveu que es pugui reduir el temps de la intervenció.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat