Notícies

4 de desembre de 2020 - Informació general

Les eines d’ensenyament virtual de l’Institut Bonanova guanyen un dels premis Dualiza de Bankia

Les eines d’ensenyament virtual de l’Institut Bonanova guanyen un dels premis Dualiza de Bankia

Es tracta de la integració d'un microscopi en línia i un Hospital virtual com a eina docent. Aquests guardons impulsen projectes d'FP de centres educatius en col·laboració amb les empreses.

El projecte 'Integració d'un microscopi en línia i un Hospital virtual com a eina docent' de l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària, ha estat un dels guardonats a la quarta edició de la convocatòria d'ajudes Dualiza,y FPEmpresa, impulsades per la Fundación Bankia i l'Associació Nacional FPEmpresa. Ha estat una de les quaranta iniciatives premiades, 5 d'elles impulsades per centres de formació professional catalans. 

El projecte guanyador pretén ampliar el Microscopi Virtual de l'Institut i integrar-lo al seu Hospital Virtual, per tal d'oferir a l'alumnat dels cicles d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic i de Laboratori Clínic i Biomèdic, una plataforma on puguin consultar imatges escanejades de mostres de citologies de diverses patologies i altres  tècniques complementàries, vinculades a casos clínics, diagnòstics i resultats. La nova eina docent permetrà millorar la competència en cribratge citològic dels tècnics d'Anatomia Patològica i oferirà la possibilitat de noves activitats d'aprenentatge també als estudiants de Laboratori. Tot aquest material, així com la documentació i informació associades permetran ampliar el contingut de la plataforma Hospital Virtual, que l'alumnat del cicle de Documentació i Administració Sanitària ja utilitza en l'aprenentatge de les seves competències. A la vegada, es podran elaborar noves activitats associades a l'Hospital Virtual, sobre l'atenció a l'usuari, gestió de pacients i de dades en un centre sanitari. 

El projecte es realitzarà amb la col·laboració de l'empresa SAVAC, que va cedir el sistema de gestió hospitalària SAVAC Integració per al desenvolupament de la plataforma docent Hospital Virtual. Amb ella es podran crear pacients-patró associats a les mostres. El Servei de Patologia de l'Hospital del Mar també hi participarà col·laborant en la selecció i escanejat de les mostres i la seva anonimització.  

L'adaptació i personalització d'aquesta plataforma per a la docència, permetrà als alumnes dur a terme activitats sobre casos reals a distància, de manera que el sistema sigui exportable a altres centres de formació. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat