Notícies

3 de desembre de 2020 - Informació general

Beca de l’Asociación Española de Cirujanos per un estudi del Servei de Cirurgia General

Beca de l’Asociación Española de Cirujanos per un estudi del Servei de Cirurgia General

El treball crearà un registre per a l'anàlisi de pacients intervinguts quirúrgicament d'urgències amb indicació d'abdomen obert. A l'Estat no existeix cap document d'aquestes característiques.

El projecte Abdomen abierto: registro observacional, prospectivo, multicéntrico, nacional, para el análisis de indicaciones y factores pronósticos de morbi-mortalidad en pacientes intervenidos de urgencias por servicios de Cirugía General y del Aparato Digestivo, liderat per la Dra. Amalia Pelegrina, ha obtingut una beca de l'Asociación Española de Cirujanos per al seu desenvolupament. L'estudi durarà dos anys i hi participaran 25 centres de l'Estat.

Amalia_Pelegrina

La Dra. Amalia Pelegrina

La Dra. Pelegrina, metgessa adjunta del Servei de Cirurgia General, apunta que "en aquests moments, encara no s'han establert de forma universal, les indicacions ni els resultats que s'han d'esperar de la cirurgia amb indicació d'abdomen obert". El treball ha de permetre establir aquests aspectes, així com la importància de les troballes intraoperatòries o la prevenció de les greus complicacions que presenten aquests pacients i altres relatius a la tècnica, que vol disminuir l'agressió quirúrgica i estabilitzar en el menor temps possible el pacient que es troba en situació crítica.

Per fer-ho, es crearà un registre a partir de les dades dels centres participants. El Dr. Juan Sancho Insenser, cap de secció del Servei de Cirurgia General, assegura que "un registre multicèntric nacional és de vital importància per analitzar en temps real les indicacions, tècnica quirúrgica, materials, temps, factors de risc, tancament definitiu i complicacions encara no establertes, així com poder comparar els resultats obtinguts als centres participants".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat