Notícies

27 de novembre de 2020 - Informació general

Premi Tatiana Sisquella del diari Ara per al projecte d’humanització de l’UCI

Premi Tatiana Sisquella del diari Ara per al projecte d’humanització de l’UCI

El jurat dels premis ha valorat la tasca realitzada pels professionals de la Unitat de Cures Intensives per humanitzar l'estada dels pacients. Una iniciativa que ha donat una de les imatges icòniques de la pandèmia de la COVID-19, la sortida d'un pacient a veure el mar.

El diari Ara ha anunciat que la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar i el seu programa d'humanització de les cures és el guanyador de la setena edició del Premi Tatiana Sisquella al foment de la contribució social. L'anunci s'ha fet en el marc del desè aniversari de la publicació i reconeix la tasca portada a terme per l'equip sanitari de l'UCI per millorar l'estada dels pacients que hi estan ingressats. Una iniciativa que s'ha vist fortament afectada per la pandèmia de la COVID-19.

El projecte inclou tot un seguit de mesures multidisciplinàries per afavorir una recuperació més ràpida dels pacients i fer el seu ingrés menys traumàtic. Des d'activitats de fisioteràpia precoç a concerts de música en viu o musicoteràpia, passant per sortides perquè els pacients puguin veure el mar. Tot plegat, amb un estricte protocol de protecció i sota supervisió de l'equip mèdic i infermer del Servei de Medicina Intensiva.

Elena Freixa, del diari Ara, Desirée Ruiz i el Dr. Joan Ramon Masclans

El programa ha donat una de les imatges icòniques de la pandèmia, quan, a començament del mes de juny, el fotògraf de l'Agència Getty, David Ramos, va fotografiar la represa de les sortides de pacients ingressats al Passeig Marítim. En aquest cas, el pacient, Isidre Correa, portava prop de dos mesos a l'UCI. La fotografia va fer la volta al món i va posar sobre la taula l'excel·lent tasca d'humanització portada a terme per l'equip de professionals del Servei de Medicina Intensiva.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat