Notícies

19 d'octubre de 2020 - Informació general

L’Hospital del Mar adapta els protocols i seguiment de les pacients amb càncer de mama a la nova realitat de la COVID-19

L’Hospital del Mar adapta els protocols i seguiment de les pacients amb càncer de mama a la nova realitat de la COVID-19

Dia Mundial del Càncer de Mama

L'objectiu és evitar que es retardi el diagnòstic i estalviar visites al centre. Per aquest motiu, s'ha habilitat una línia telefònica per a les dones de l'àrea d'influència de l'Hospital i es treballa per reduir al mínim el nombre de sessions de radioteràpia necessàries.

Els professionals de l'Hospital del Mar que treballen en el diagnòstic, tractament i seguiment de les pacients amb càncer de mama treballen per mantenir la qualitat de la cura aquestes pacients tot i l'actual situació de pandèmia provocada per la COVID-19. Per això, s'estan modificant circuits i posant a punt nous protocols per garantir la millor atenció i el diagnòstic precoç en tots els casos. La pandèmia ha portat a adaptar el tractament en tots els vessants, sistèmic, radioteràpic i quirúrgic, especialment en els moments de més pressió assistencial.

Per aquest motiu, en col·laboració amb l'Àrea Bàsica de Salut Litoral-Mar, s'ha enllestit un nou circuit perquè les veïnes de l'àrea d'influència del centre, districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, es puguin adreçar directament als professionals de la Unitat Funcional de Patologia Mamària en cas de tenir qualsevol sospita. Per aquest motiu, s'ha creat una línia telefònica que atendrà aquestes trucades (de dilluns a divendres, de 9 a 13 h). El mateix dia, un metge o metgessa de la unitat realitzarà una visita virtual amb la dona i decidirà si cal una visita presencial o realitzar proves complementàries.

 

Equip_oncologia_radioteràpica

Radioteràpia_intraoperatòria

A la vegada, el Servei d'Oncologia Radioteràpica està potenciant la reducció de sessions de tractament a les pacients per evitar visites al centre. En aquests moments, s'ha aconseguit reduir a cinc les sessions necessàries sense repercutir en la qualitat del maneig de la malaltia. A la vegada, la introducció de la radioteràpia intraoperatòria des de l'any 2018, permet, amb el mateix nivell d'èxit que el tractament radioteràpic, estalviar a les pacients sis setmanes de visites a l'hospital. Ja s'ha tractat a prop d'un centenar de casos amb aquesta tècnica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat