Notícies

6 d'octubre de 2020 - Informació general

Barcelona Breast Meeting– BBM 2020

Barcelona Breast Meeting– BBM 2020

A casa nostra, el càncer de mama és el tipus de tumor que provoca més morts entre les dones i cada any se'n diagnostiquen més de 26.000 casos a tot l'Estat. A Occident, una de cada 8 dones pateix càncer de mama.

  • El BBM és el curs sobre cirurgia de mama amb la trajectòria més llarga a tota Europa, amb gairebé 20 anys compartint coneixement i novetats al voltant del tractament de les seqüeles del càncer de mama
  • Per primer cop a causa de la pandèmia per la Covid-19, es combinarà la presència física amb la modalitat online interactiva que permetrà que més de 500 professionals d'arreu del món puguin intercanviar experiència i avenços en el tractament de les seqüeles del càncer de mama
  • Els temes més destacats al BBM 2020 són: la presentació, per primer cop al món, de la robòtica aplicada a les tècniques de supermicrocirurgia pel tractament secundari del limfedema en el càncer de mama i la cirurgia preventiva del limfedema en el mateix moment que s'intervé quirúrgicament el càncer de mama 
  • Durant el BBM 2020 tindrà lloc el 8th World Symposium on Lymphedema Surgery, simposi internacional que s'organitza cada any en un continent diferent, un any a Chicago, un altre a Taiwan i enguany a Barcelona. En aquesta reunió es discutiran les últimes tècniques en el tractament del limfedema i del lipedema. Es calcula que només a Espanya hi ha 1.200.000 afectats per aquesta terrible malaltia

www.barcelonabreastmeeting.com

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitza, del 6 al 9 d'octubre, el Barcelona Breast Meeting 2020 (BBM 2020), trobada internacional amb més de 40 experts mundials, i més de 500 especialistes (onsite + online), on es discutiran els nous avenços sobre el tractament del limfedema - lipedema, la cirurgia reparadora de mama.

Aquesta trobada científica aconsegueix aplegar més de 40 experts mundials - entre ells els Drs. Jian Farhadi, Denis Hammond, Benjamin Sarfati, David Chang, Mustapha Hamdi - i professionals de 32 països diferents (d'Europa, Àsia i Amèrica). A més, compta amb el suport de la indústria mèdica i farmacèutica, que ha escollit Barcelona per presentar les darreres novetats en cirurgia del càncer de mama.

Per primer cop, i a causa de les limitacions de la COVID, el BBM es transforma en un Hybrid Meeting. Es combinarà la modalitat tradicional de presència física en un auditori amb la modalitat online interactiva que permetrà que, malgrat les limitacions de mobilitat actuals, més de 500 professionals d'arreu del món puguin intercanviar l'experiència i els avenços en el tractament de les seqüeles del càncer de mama.

Aquest any, el BBM se celebrarà en un auditori més gran i amb unes mesures especials per poder garantir un espai COVID free. Les mesures ja establertes de distanciament social, ús de mascaretes i gels desinfectants, entre d'altres, s'acompanyaran de l'obligatorietat de PCR negatives 24-48 h abans i l'ús de tests ràpids de frotis naso-faringis per garantir que els participants estiguin lliures del virus. Aquest any el repte que ens planteja la pandèmia, té com a objectiu demostrar que es poden fer reunions científiques segures, si tots som conscients a l'hora de prendre les mesures necessàries. El BBM 2020 també vol ajudar a fer que no s'aturi l'activitat científica ni econòmica del nostre país, malgrat la pandèmia.

La trobada consistirà en ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es presentaran les tècniques més actuals de la cirurgia de mama per optimitzar resultats, reduir complicacions i promoure més recerca i desenvolupament en aquesta àrea de la cirurgia plàstica.

 

8th World Symposium on Lymphedema Surgery

Durant el BBM 2020 també es celebrarà el 8th World Symposium on Lymphedema Surgery. Aquest simposi internacional es celebra cada any a un continent diferent, un any a Chicago, un altre a Taiwan i aquest a Barcelona. Aquí discutirem les últimes tècniques en el tractament del limfedema i del lipedema. Es calcula que només a Espanya tenim al voltant d'1.200.000 afectats d'aquesta terrible malaltia.

El Professor Innocenti de la Universitat de Florència presentarà el primer robot per les tècniques de supermicrocirurgia que utilitzem pel tractament del limfedema.

El Prof. Singhal de la Universitat de Harvard, juntament amb altres experts discutiran les noves tècniques quirúrgiques per prevenir el limfedema després del càncer de mama.

També s'abordaran altres innovadores tècniques com:

  • La reconstrucció híbrida que combina implants o teixit vascularitzat i empelts de greix amb cèl·lules mare.
  • La seguretat dels implants de silicona.
  • Les noves tècniques de suspensió interna de la mama per poder garantir uns resultats més estables al pas del temps.

 

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar, mitjançant el Barcelona Breast Meeting, té una plataforma d'intercanvi de coneixement que des de fa 18 anys és el motor de la innovació i la formació en cirurgia reconstructiva de mama, no tan sols a l'Estat sinó sobretot a escala internacional.

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau - l'Hospital del Mar és un dels serveis hospitalaris amb més prestigi d'Europa en la microcirurgia reconstructiva, i per això és la seu de l'European School of Reconstructive Microsurgery. Cada any acull més de 60 professionals de diferents països per rebre formació i és l'únic Servei d'Europa que té un Fellowship Internacional en Investigació de Limfedema.

Aquest Servei de Sant Pau i el Mar s'ha consolidat com centre  d'innovació i coneixement en Cirurgia Plàstica a escala internacional gràcies a la seva experiència acumulada i després de més de 18 anys organitzant reunions internacionals d'aquesta especialitat. 

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar és pioner en l'aplicació de les tècniques més avantguardistes en la reconstrucció mamària, entre elles, la reconstrucció mitjançant teixit propi (autòleg) de la pacient i el tractament quirúrgic del limfedema.

 

BBM 2020, les noves tecnologies de comunicació i el suport del món científic

El curs implementa la darrera tecnologia a través de l'App BBM 2020 que permetrà als assistents adreçar-se als coordinadors de les taules en temps real.

El Barcelona Breast Meeting 2020 compta amb el suport de la SESPM (Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria) i EURAPS (The European Association of Plastic Surgeons).

Compromís social

  • Compromís social

© 2006 - 2020 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat