Notícies

29 de setembre de 2020 - Informació general

Primer premi Neviaser de l’American Shoulder and Elbow Surgeons per a un estudi del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Primer premi Neviaser de l’American Shoulder and Elbow Surgeons per a un estudi del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

És el primer any que s'atorguen aquests premis. El jurat ha seleccionat un treball liderat pel Dr. Carles Torrens, cap de secció d'extremitat superior del servei, entre altres 10 a la categoria de Ciència Clínica.

La Societat Americana de Cirurgia d'Espatlla (American Shoulder and Elbow Surgeons), ha escollit un treball liderat pel Dr. Carles Torrens, cap de secció d'extremitat superior del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, com a guanyador de la primera edició dels premis Neviaser, que atorga aquesta entitat. L'estudi, Cutibacterium acnes (formerly Propionibacterium acnes) in primary reverse shoulder arthroplasty: from skin to depp layers, ha estat seleccionat pel jurat entre els 10 més destacats publicats l'any passat a la revista de la societat, el Journal of Shoulder and Elbow Surgery, la publicació més important en aquest camp.

Carles_Torrens

El Dr. Carles Torrens

L'estudi va analitzar la contaminació quirúrgica durant la cirurgia protètica d'espatlla, amb 12 mostres de cultiu de cada pacient intervingut per aquest procediment. Segons els resultats, 1 de cada 5 d'ells van acabar la intervenció amb una contaminació dels teixits profunds per part del bacteri Cutibacterium Acnes, que habitualment viu a la pell i que és un dels gèrmens més habitualment implicat en les infeccions d'espatlla. Segons aquests resultats, cal revisar les mesures de desinfecció de la pell en aquestes cirurgies per evitar futures infeccions.

El premi Neviaser ret homenatge al Dr. Bob Neviaser, qui va ser editor en cap del Journal of Shoulder and Elbow Surgery i president de l'American Shoulder and Elbow Surgeons. El nom dels guanyadors es farà públic en el marc el congrés de la societat, que se celebrarà en format virtual els dies 2 i 3 d'octubre.

 

Article de referència

Torrens C, Marí R, Alier A, Puig L, Santana F, Corvec S. Cutibacterium acnes in primary reverse shoulder arthroplasty: from skin to deep layers. J Shoulder Elbow Surg. 2019 May;28(5):839-846. doi: 10.1016/j.jse.2018.10.016. Epub 2019 Jan 24. PMID: 30685278.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat