Notícies

9 de setembre de 2020 - Informació general

El Congrés Europeu de Radiologia premia un treball de l’Hospital del Mar

El Congrés Europeu de Radiologia premia un treball de l’Hospital del Mar

Es tracta d'un projecte del Servei de Radiologia amb col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu. Els autors han analitzat la utilitat de les tècniques d'imatge en 3D a TC en el diagnòstic de patologies cardíaques congènites.

Un treball conjunt del Servei de Radiologia de l'Hospital del Mar amb els serveis de Radiologia, Cardiologia i Cirurgia Cardíaca de l'Hospital de Sant Joan de Déu ha estat premiat com un dels millors pòsters i comunicacions orals al Congrés Europeu de Radiologia, celebrat de forma virtual a Viena. El projecte, Advanced cardiovascular computed tomographi (CT) imaging in children with congenital heart disease: from volume rendering (VR) to 3D models in 3D Printing, ha analitzat l'aplicació de noves tècniques d'imatge, impressió i modelatge 3D en el diagnòstic de patologies cardíaques congènites.

Flavio_Zuccarino

El Dr. Flavio Zuccarino

El primer signant del treball és el Dr. Flavio Zuccarino, cap de secció de Radiologia Cardiotoràcica de l'Hospital del Mar, que ha destacat que "els radiòlegs han de familiaritzar-se amb els principals avenços en diagnòstic per la imatge, així com amb els avantatges i limitacions d'aquestes tècniques, per establir una òptima aproximació terapèutica i maneig dels pacients". En el cas de les patologies analitzades, determinades estructures poden ser impossibles de detectar amb l'ecocardiografia. En aquests casos, la tomografia computada (TC) cardiovascular, amb l'ajuda d'imatges i models 3D, pot jugar un rol bàsic en el diagnòstic i maneig dels casos, permetent la visualització de tots els elements implicats de forma no invasiva.

El pòster ha estat un dels 42 seleccionats entre els prop de 4.000 enviats al congrés. A més, ha estat publicat com a article en el portal de notícies radiològiques Auntminnie.com

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat