Notícies

25 de juny de 2020 - Informació general

El congrés de l’ERA-EDTA premia un treball del Servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar

El congrés de l’ERA-EDTA premia un treball del Servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar

Un estudi liderat per la Dra. Eva Rodríguez ha estat escollit com un dels millors en el congrés virtual de l'European Renal Association-European Dialysis and Trasplant Association, celebrat del 6 al 9 de juny. La recerca analitza el paper d'un tipus d'antígens com a predictors de brots de vasculitis renal associats a ANCA.

El treball del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, Antimyeloperosidase and proteinase 3 antibodies are a useful marker predictor i ANCA-associated vasculitis, ha estat reconegut com un dels millors presentats al 57è congrés de l'ERA-EDTA, celebrat de forma virtual a principis del mes de juny. L'estudi, que ha liderat la Dra. Eva Rodríguez, ha analitzat la possibilitat d'utilitzar un tipus concret d'antígens com a predictor de brots de vasculitis associada a ANCA (anticossos anticitoplasma de neutròfils).

Dra_Eva_Rodriguez

La Dra. Eva Rodríguez

"Es tracta del reconeixement a una gran feina de tot l'equip que ens dona més forces per abordar les següents fases d'estudi en aquest camp", ha celebrat la Dra. Rodríguez. Es tracta d'un estudi retrospectiu multicèntric, amb la participació de 7 hospitals de l'Estat a través del Grup d'estudi de malalties glomelurars de la Sociedad Española de Nefrología, que ha analitzat dades de 117 pacients recollides en els darrers deu anys. D'aquesta manera, s'ha pogut comprovar que els antígens antimieloperoxidasa permeten predir els brots de vasculitis associats a ANCA, que poden afectar de forma greu els ronyons.

Els resultats de l'estudi ja s'estan utilitzant a la pràctica clínica en els pacients atesos al Servei de Nefrologia. La vasculitis associada a ANCA és una malaltia molt greu però de baixa prevalença, de 16-20 casos per milió d'habitants.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat