Notícies

18 de juny de 2020 - Informació general

Gràcies per les més de 13.000 Cartes que curen

Gràcies per les més de 13.000 Cartes que curen

La iniciativa Cartes que curen, posada en marxa el passat 20 de març, arriba al seu final amb més de 13.000 missatges rebuts per als pacients ingressats als centres del Parc de Salut Mar i per als seus professionals. Ha estat una eina per fer arribar l'escalf de la ciutadania, sobretot dels més petits, als hospitals.

El passat 2 de juny es va donar per finalitzada la iniciativa Cartes que curen, que ha permès fer arribar als pacients i als professionals dels centres del Parc de Salut Mar més de 13.000 missatges, arribats a través del correu electrònic. Els acompanyaven més de 40.000 cartes, dibuixos, vídeos i àudios, missatges d'ànim i escalf per a les persones que estaven ingressades per la COVID-19 i per a les que treballaven en primera línia per oferir-los la millor atenció. Una iniciativa coordinada pel Servei d'Atenció al Ciutadà.

Cartes que curen també ha servit per traslladar missatges de les famílies a les persones ingressades que no disposaven de mitjans tècnics per comunicar-se. Una trentena de famílies van poder fer arribar les seves paraules als pacients aïllats gràcies a la iniciativa.

 

Una iniciativa que ha traspassat fronteres

La major part dels missatges han arribat de Catalunya i de la resta de l'Estat, però una bona part ho han fet d'altres països europeus, de l'Amèrica del Sud i, fins i tot, d'Austràlia. Bona part dels autors han estat infants, en accions impulsades per les escoles. El moment àlgid de la iniciativa va ser el 31 de març, quan, en només un dia, es van rebre 643 correus electrònics.

 

Cartes que curen ha demostrat la increïble força de la ciutadania per mobilitzar-se per aquells que ho necessiten. Un escalf que ha estat imprescindible per als pacients i per als professionals, per demostrar-los que no estaven sols contra la COVID-19.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat