Notícies

27 d'abril de 2020 - Informació general

S’incrementen el 500% les consultes no presencials gràcies a l’aposta per la telemedicina

S’incrementen el 500% les consultes no presencials gràcies a l’aposta per la telemedicina

L'epidèmia de la COVID-19, així com el confinament i la necessitat de reorientar els recursos disponibles ha portat aquestes darreres setmanes al Parc de Salut Mar a accelerar la seva aposta decidida per la telemedicina. Una reacció immediata, per evitar el risc que suposen els desplaçaments.

Això ha comportat un creixement exponencial de les consultes no presencials a les consultes externes del centre, que han passat de menys de 2.800 el mes de febrer a fregar les 14.000 en el mes de març. Un increment del 500% que ha estat possible gràcies a la tasca prèvia del programa de Telemedicina de l'Hospital i la posada en marxa d'una nova plataforma de teleconsultes.

Es tracta de visites de control i seguiment, a les quals no és necessari realitzar exploracions físiques als pacients. Hi participen els serveis de Radioteràpia, Pneumologia, Neurologia, Psiquiatria, Nefrologia, Reumatologia, Hematologia, Anestesiologia, Pediatria, Oncologia Mèdica i Genètica Clínica.

D'altra banda, les 7.000 visites programades per als especialistes a l'atenció primària (RAE), s'han realitzat de forma telefònica, fet que ha permès resoldre-les o bé prioritzar les que necessiten una atenció presencial. I el PASSIR ha establert un sistema de visites telemàtiques, de les quals se n'han realitzat 156. A la vegada, s'ha mantingut l'educació grupal a les dones embarassades utilitzant aquestes eines. Uns canvis que es mantindran un cop es rebaixi la situació de confinament, amb la intenció d'estalviar al màxim els desplaçaments. Es calcula que un 40% de l'activitat que abans es realitzava de forma presencial passarà a ser atesa per via telemàtica (plataforma de telemedicina o telèfon).

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat