Notícies

6 d'abril de 2020 - Informació general

Nova consulta de diagnòstic ràpid per a pacients amb patologia cardíaca

Nova consulta de diagnòstic ràpid per a pacients amb patologia cardíaca

El Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar ha posat en marxa una consulta de diagnòstic ràpid per establir un circuit ràpid i segur per al diagnòstic de pacients amb possibles patologies cardíaques. El projecte permetrà atendre aquestes persones sense el risc d'entrar en contacte amb pacients afectats per la COVID-19 i evitar així retards en la detecció de possibles problemes.

L'activitat dels serveis de cardiologia intervencionista a l'Estat ha caigut de forma dràstica amb l'epidèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Per exemple, el nombre de procediments diagnòstics ha caigut prop del 60%. Aquest descens es pot atribuir a diversos motius, entre ells, la por d'alguns pacients a dirigir-se a l'hospital o centre sanitari de referència pel risc d'infecció per COVID-19. Per evitar aquest fet, el Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar ha posat en marxa una nova consulta de diagnòstic ràpid, que estableix un circuit segur per aquestes persones.

El projecte es basa en una coordinació estreta amb els serveis d'atenció primària per a la detecció de possibles problemes cardíacs, ja sigui per part dels metges de capçalera com dels especialistes en els centres de primària. La seva tasca és remetre els casos als especialistes de l'Hospital del Mar, que valoren la necessitat de citar el pacient per a la realització de proves complementàries. Les patologies susceptibles de ser tractades són la cardiopatia isquèmica, la patologia arrítmica i la insuficiència cardíaca, és a dir, persones que presentin símptomes com palpitacions, dolor toràcic o ofec sense símptomes d'infecció per COVID-19.

En cas de citar el malalt, en un nombre màxim de 5 pacients cada dia, s'ha establert un circuit en el qual tant l'entrada com la sortida es fan sense entrar en contacte amb altres persones, minimitzant el risc de contagi i revisant si presenta símptomes d'infecció pel coronavirus. En el mateix dia es realitzen totes les proves diagnòstiques i, si és necessari, les intervencions terapèutiques. Els pacients reben l'alta el mateix dia o bé són ingressats a l'Hospital de l'Esperança.

Aquesta iniciativa busca evitar situacions a les quals el retard en el diagnòstic provoqui problemes greus als pacients. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de tots els professionals del Servei de Cardiologia, professionals mèdics, d'infermeria i administració.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat