Notícies

27 de febrer de 2020 - Informació general

El sistema de salut està preparat per detectar i tractar el coronavirus

El sistema de salut està preparat per detectar i tractar el coronavirus

El 061 ha doblat personal per atendre totes les trucades amb dubtes per Coronavirus. Qualsevol persona que tingui dubtes sobre el Coronavirus ha de trucar al 061 que és un servei 7x24 i on la informació que s'hi dona està avalada pels experts de l'Agència de Slaut Pública i experts consultats.

Les persones que pensin que poden patir la malaltia, han de trucar al 061 per tal que un facultatiu els atengui i juntament amb els serveis d'epodemiologia determinin si compleix criteris de sospita. En cas que sigui pertinent, els serveis d'emergències mèdiques es desplaçaran al domicili de la persona per tal de recollir les mostres necessàries per fer la prova i no caldrà que es desplacin a un centre sanitari.

Salut treballa perquè en els propers dies, els pacients lleus que hagin donat positiu puguin estar al domicili, enlloc de l'hospital.

El sistema sanitari està molt preparat:

  • El SEM té les ambulàncies degudament equipades.
  • Els hospitals disposen de material de protecció.
  • El Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya s'ha reforçat.

Actualment estem immersos en la gestió d'una situació d'alarma social per la irrupció d'un virus novedós, més que d'una emergència sanitària.

La millor manera de prevenir la transmissió són les mesures habituals de prevenció de contagis, ni més ni menys. No cal anar amb mascareta pel carrer: no és una mesura avalada per l'evidència i genera alarma.

Davant la sospita de l'existència d'un cas, el personal sanitari ha de seguir el Procediment d'actuació davant de casos sospitosos produïts pel nou coronavirus (MERS-CoV), elaborat per la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, i ha prendre les precaucions específiques per a malalties de transmissió aèria i de transmissió per contacte per tal d'evitar-ne el contagi.

Departament de Salut

​​Més informació

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat