Notícies

26 de febrer de 2020 - Informació general

Taller de co-creació per a la recuperació quirúrgica

Taller de co-creació per a la recuperació quirúrgica

Dijous 20 de febrer es va realitzar a l'Hospital del Mar un taller de co-creació amb l'objectiu de generar idees per a un projecte de gamificació en el que es generin prototipus que ajudin al pacient després d'una operació quirúrgica. El taller es va portar a terme conjuntament amb la Universitat de Barcelona (UB) i les empreses Medtronic i Cookie Box.

A l'Hospital del Mar es va posar en marxa el 2006 un programa per ajudar a la recuperació del pacient després d'una intervenció quirúrgica que ha aconseguit reduir l'estada hospitalària (i les despeses associades) en més de tres dies. Les mesures, executades per un equip multidisciplinari, han suposat un canvi radical a les cures perioperatòries del pacient quirúrgic, però han existit dificultats en la seva implementació. S'han identificat diferents barreres que dificulten el compliment de les mesures i entre elles destaquen la falta de formació dels diferents professionals implicats, problemes de comunicació, així com la resistència al canvi.

Taller_serious_games

El projecte actual proposa la utilització dels Serious Games com a eina per a millorar la implementació i compliment d'un programa de recuperació intensificada (ERAS).

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat