Notícies

21 de febrero de 2020 - Informació general

El Dr. Ramon Pujol co-presideix el 4th World Congress of Cutaneous Lymphomas

El Dr. Ramon Pujol co-presideix el 4th World Congress of Cutaneous Lymphomas

El cap del Servei de Dermatologia ha estat l'encarregat de dirigir la quarta edició d'aquest congrés, que reuneix als millors experts mundials en el camp d'aquesta malaltia rara.

El Dr. Ramon Pujol, cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar, ha presidit, de forma conjunta amb la Dra. Larisa Geskin, del Columbia University Irving Medical Center dels Estats Units, la quarta edició del World Congress of Cutaneous Lymphomas, el congrés més important del món dedicat a aquesta patologia. El congrés es va celebrar a Barcelona entre els dies 12 i 14 de febrer.

Congrés_limfomes_cutanis

El congrés arribava a la seva quarta edició, després de les celebrades a Chicago, Berlín i Nova York. Aquesta trobada l'organitza la International Society for Cutaneous Lymphomas (ISCL) i va reunir més de 450 experts en el camp dels limfomes cutanis, una patologia amb un diagnòstic i tractament multidisciplinari que inclou dermatòlegs, oncòlegs, hematòlegs, patòlegs i oncologia radioteràpica, entre altres professionals. Els assistents procedien de 37 països diferents.

El congrés celebrat a Barcelona va servir per oferir un programa en el qual es va "analitzar la recerca actual en aquest camp per part dels experts més importants del món, així com les novetats en el diagnòstic, el tractament, la recerca i el desenvolupament de nous abordatges en el limfoma cutani", ha explicat el Dr. Pujol. Es van poder seguir més de 200 comunicacions científiques, que van abordar tots els aspectes relacionats amb aquesta patologia, des de la recerca bàsica a la translacional i la clínica, així com els nous mètodes diagnòstics, el maneig dels pacients i la pràctica clínica i els tractaments del futur.

Els limfomes cutanis són un conjunt de patologies de baixa prevalença, que afecten entre 1 i 9 de cada 100.000 habitants, i tenen la consideració de malaltia rara.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat