Notícies

7 de febrer de 2020 - Informació general

17a edició del curs del Servei de Patologia de l’Hospital del Mar

17a edició del curs del Servei de Patologia de l’Hospital del Mar

El Cytopathology Course 2020 ha estat un èxit, amb totes les places ocupades des de fa temps. Aquest any, el curs, organitzat en col·laboració amb la Dra. Esther Oliva del Departament de Patologia del Massachusetts General Hospital del Boston, ha repassat els temes d'actualitat en el camp de la citopatologia.

L'Hospital del Mar ha tornat a acollir una exitosa edició del curs internacional que cada any organitza el seu Servei de Patologia en col·laboració amb la Dra. Esther Oliva del Departament de Patologia del Massachusetts General Hospital del Boston. Celebrat entre els dies 29 i 31 de gener, ha registrat un ple absolut, amb totes les places ocupades, tant les que permetien accedir a les sessions pràctiques com les que només facilitaven l'accés a les conferències, amb un total de 125 assistents de 12 països diferents. Aquest any, sota el títol Cytopathology Course 2020 s'ha centrat en les darreres novetats i avenços en el camp del diagnòstic citopatològic, repassant temes diversos, com les noves classificacions en punció per aspiració de diferents òrgans (pàncrees, glàndula salival, tiroides...) o en orina (Sistema de Paris), així com en l'aplicació de tècniques moleculars per a millorar el diagnòstic en mostres citològiques.

Curs_citopatologia

L'acte d'inauguració del curs

Curs_citopatologia

William Faquin

Curs_citopatologia

David Wilbur

Com cada any, l'organització ha comptat amb una destacada participació de patòlegs de renom internacional. En William Faquin i en David Wilbur, del Massachusetts General Hospital del Boston, l'Eva Wojcik, de la Loyola University Medical Center de Chicago, i la Bárbara Centeno, del Moffit Cancer Center de Florida. La seva activitat docent ha combinat conferències magistrals i sessions pràctiques interactives, utilitzant casos clínics dels seus centres. El curs també va comptar amb la participació de la Dra. Rosario Granados, cap del Servei d'Anatomia Patològica a l'Hospital Universitari de Getafe, amb una conferència sobre l'estat del cribratge del càncer de coll d'úter basat en la prova de detecció del virus del papil·loma humà a Europa. Durant la segona jornada del curs, va tenir lloc una sessió conjunta amb la Societat Catalana de Citopatologia i la Societat Catalana d'Anatomia Patològica, a la qual, la Dra. Centeno va impartir una conferència sobre el diagnòstic de les lesions hepàtiques.

Curs_citopatologia

Eva Wojcik

Curs_citopatologia

Barbara Centeno

Curs_citopatologia

Rosario Granados

El curs ha aportat una visió àmplia i actualitzada de l'aplicació de la citopatologia en el diagnòstic del càncer i d'altres malalties. S'ha destacat el creixement d'aquesta subespecialitat de l'anatomia patològica en la medicina de precisió, a la qual, cada vegada es necessita més informació en mostres més fàcils d'obtenir però, en conseqüència, més petites, more in less podria ser el lema del futur de l'especialitat.

Curs_citopatologia

Els participants al curs

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat