Notícies

20 de gener de 2020 - Informació general

El Dr. Joaquín Arribas, nou director de Recerca del PSMAR i director de l’IMIM

El Dr. Joaquín Arribas, nou director de Recerca del PSMAR i director de l’IMIM

Joaquín Arribas és Professor de recerca ICREA al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i director científic del CIBERONC. Va finalitzar els seus estudis de Bioquímica a la Universidad Autónoma de Madrid (1987) on posteriorment va treballar en la regulació de les activitats catalítiques del proteasoma i es va doctorar en Biologia (1991). Patrocinat per una beca del Ministerio de Educación y Ciéncia , es va incorporar al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York (EUA) com a becari postdoctoral amb Joan Massagué (1992-96), amb qui va treballar en el processament proteolític de factors de creixement transmembrana. L'any 1997 es va incorporar al Departament de recerca oncològica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i des de llavors ha dirigit el grup de recerca Factors de Creixement.
 

L'any 2010 va ser nomenat director del programa d'investigació preclínica de VHIO i l'any 2017 director científic del CIBERONC. La seva recerca ha estat reconeguda pel Premi EMBO Young Investigator Program, Beckman Coultek Award al millor investigador espanyol en Bioquímica i Biologia Molecular.

El Dr. Arribas s'incorporarà com a director de Recerca del PSMAR i director de l'IMIM durant el mes de febrer de 2020, tot i que seguirà vinculat al VHIO on el seu grup de recerca té projectes en marxa, alguns recentment iniciats i altres de llarg recorregut. La nova responsabilitat que el Dr. Arribas assumeix servirà per estrènyer els llaços entre els professionals de l'IMIM, el PSMAR i el VHIO i pot contribuir a reforçar la posició de Barcelona com a referència internacional en investigació biomèdica.

Cal destacar que el Dr. Arribas ha estat president del Scientific Advisory Board de l'IMIM des de 27 de juny de 2018 i per tant coneix bé la nostra Institució.

La Direcció del PSMAR agraeix al Dr. Jordi Martínez Roldan, director d'Innovació i Transformació Digital del PSMAR, l'assumpció transitòria de les funcions de la Direcció de Recerca durant aquests darrers mesos, i dona la benvinguda al Dr. Arribas.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat