El Mar a la xarxa. Parc de Salut Mar. Barcelona

La plataforma Qreport ja és una realitat

Es tracta d'un projecte que permet als alumnes de l'Institut Bonanova de Formació Professional treballar amb imatges mèdiques de forma remota. S'ha desenvolupat amb l'empresa Iberorad i ha rebut una de les beques DUALIZA  de Bankia.

L'Institut Bonanova ja disposa d'una potent nova eina per a la formació dels seus alumnes. Es tracta de la plataforma Qreport, una plataforma que permet als alumnes de cicle formatiu d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, visualitzar en qualsevol dispositiu mòbil imatges per a realitzar les activitats dissenyades pels docents. El projecte ha estat desenvolupat de forma conjunta amb l'empresa Iberorad i va rebre una de les ajudes previstes a la segona edició de la convocatòria de les beques DUALIZA de Bankia.

Qreport

Qreport utilitza un visor que la mateixa plataforma incorpora i que permet no haver de descarregar les imatges al dispositiu per treballar-hi. D'aquesta manera, els docents poden preparar els casos d'estudi a la plataforma, que crea un enllaç que es fa arribar als alumnes per correu electrònic o altres suports educatius (moodle). Els estudiants només han de fer servir aquest enllaç per visualitzar les imatges i realitzar les activitats proposades. Qreport també disposa d'un visor més complet que permet més possibilitats de tractament de la imatge. La directora de l'Institut Bonanova, Montse Blanes, ha destacat que "es tracta d'un instrument que serà molt útil pel treball per projectes i per altres metodologies actives d'ensenyament i d'aprenentatge on l'alumnat és el protagonista principal".

Qreport

La iniciativa es va presentar el passat 16 de desembre a altres centres docents que imparteixen el cicle formatiu d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear. A la presentació també hi van assistir responsables del Departament d'Ensenyament, del Consorci d'Educació de Barcelona i de centres col·laboradors de l'Institut Bonanova.