Notícies

20 de desembre de 2019 - Informació general

La 50 edició del congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia premia un treball liderat pel Dr. Vladimir Poposki

La 50 edició del congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia premia un treball liderat pel Dr. Vladimir Poposki

Es tracta d'un projecte realitzat de forma conjunta amb el Centro de Especialidades Oftalmológicas de Tucumán, a l'Argentina. Ha estat seleccionat com la millor comunicació oral entre més de 40 treballs presentats.

Un projecte liderat pel Dr. Vladimir Poposki, metge adjunt de la Secció de Retina del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital del Mar, ha estat reconegut com la millor comunicació oral al 50 congrés de la Societat Catalana d'Oftalmologia, celebrat a Barcelona el passat mes de novembre. El guardó reconeix el valor científic del treball com el millor estudi científic de l'any en el camp de l'oftalmologia. Ha estat seleccionat entre 43 assajos de recerca presentats i seleccionats per la seva excel·lència i interès.

Congrés_oftalmologia

El Dr. Poposki durant la seva presentació al congrés

El treball guanyador és fruit de la col·laboració entre el Servei d'Oftalmologia i el Centro de Especialidades Oftalmológicas de Tucumán, a l'Argentina, amb el lideratge al país sud-americà del Dr. Alejandro Lavaque. Es titula OCT-angiografía y Láser subumbral en pacientes con Coriorretinopatía serosa central aguda, i ha posat en evidència l'eficàcia de la tomografia de coherència òptica (OCT-angiografia) com a mètode de diagnòstic fiable i no agressiu, així com la d'aquest tipus de làser com a tractament en aquesta patologia. El Dr. Poposki ha explicat que "vam reconèixer i vam mostrar patrons específics per a l'entitat, analitzant diferents característiques del flux circulatori coroide. Aquestes troballes diagnòstiques ens van guiar a una aplicació acurada de la teràpia amb làser". El resultat final de la intervenció va ser una resolució anatòmica completa i una ràpida recuperació funcional a la majoria dels pacients.

Congrés_oftalmologia

Acte de lliurament del premi

El Dr. Poposki ha destacat el valor de la col·laboració amb el centre argentí. "Creiem que l'entesa professional mútua i la realització impecable d'aquest projecte de recerca servirà com a base d'un nucli científic internacional amb molta projecció", ha assegurat. A la vegada ha apuntat que "seguiré treballant amb ímpetu i il·lusió, dedicant temps i energia per aconseguir respostes i aclarir dubtes en el camí cap a l'excel·lència en el tractament de les malalties retinals i el benestar dels pacients".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat