Notícies

19 de desembre de 2019 - Informació general

Primera Jornada de Recerca Infermera del Parc de Salut Mar

Primera Jornada de Recerca Infermera del Parc de Salut Mar

Primera edició d'aquesta iniciativa, pensada per donar visualització a la recerca que fan les i els professionals d'infermeria del PSMAR. S'hi han presentat 11 comunicacions i 16 pòsters.

Més de 100 professionals d'infermeria van participar el passat 11 de desembre a la 1a Jornada de Recerca Infermera del PSMAR, celebrada a la Sala Josep Marull. Creada amb l'objectiu de visualitzar la recerca que fan les infermeres i TCAIs del Parc de Salut Mar, aquesta trobada també ha servit per reconèixer la seva tasca. La Directora d'Infermeria del PSMAR, Lourdes García Zaldívar, va fer una crida a compartir els treballs de recerca perquè "és important que tothom conegui la recerca que es fa sobre les cures infermeres a l'Hospital per seguir sumant", va afirmar.

Jornada_recerca_infermera

En total, s'hi van presentar 11 comunicacions i 16 pòsters, que han implicat el treball de més de 70 professionals. La Dra. Sílvia Esteban, del Servei de Metodologia, Qualitat i Recerca Infermera, va oferir la ponència Comunicar la nostra recerca: per què i com hem de fer-ho?, a la qual va assegurar que "tenim l'obligació amb la societat de fer recerca i, també, de comunicar-la, fins i tot els resultats negatius".

Jornada_recerca_infermera

També hi va haver temps per al debat, amb una taula rodona en la qual van participar 7 infermeres que estan duent a terme un projecte de recerca finançat. Segons la Dra. Marta López, cap del Servei de Recerca de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i moderadora de la taula, "la jornada ha sigut molt enriquidora i ha aconseguit donar a conèixer algunes de les iniciatives de recerca liderades per infermeres. I és una evidència més de l'aposta real de la Direcció del PSMAR en aquesta àrea de la recerca". Finalment, el Dr. Jordi Martínez, Director d'Innovació i Recerca del PSMAR i Director de l'IMIM, va oferir la ponència Per què la infermera ha de fer recerca?, on va destacar l'impacte de les TICs en salut com a nou camp a investigar en l'àmbit de les cures.

Jornada_recerca_infermera

Jornada_recerca_infermera

Va tancar la jornada la Directora d'Infermeria, Lourdes García, amb un missatge encoratjador vers les infermeres que fan recerca i emplaçant els assistents a la següent edició d'aquesta jornada.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat