Notícies

16 de desembre de 2019 - Informació general

El Dr. Daniel Echeverría Esnal, primer farmacèutic hospitalari de l’Estat acreditat pel Board Certified Pharmacist en Malalties Infeccioses

El Dr. Daniel Echeverría Esnal, primer farmacèutic hospitalari de l’Estat acreditat pel Board Certified Pharmacist en Malalties Infeccioses

El farmacèutic adjunt del Servei de Farmàcia ha aconseguit superar l'exigent prova necessària per rebre aquesta acreditació. És el segon especialista europeu que ho assoleix.

El farmacèutic adjunt del Servei de Farmàcia de l'Hospital del Mar, Daniel Echeverría Esnal, s'ha convertit en el primer especialista en el seu camp en assolir el Board Certified Pharmacist en Malalties Infeccioses. A la vegada, és el segon farmacèutic hospitalari que aconsegueix aquesta fita a Europa. Aquesta acreditació l'atorga el Board of Pharmacy Specialties dels Estats Units.

Daniel_Echeverría_Esnal

Daniel Echeverría-Esnal

Per aconseguir-ho, li ha calgut realitzar una exhaustiva formació en el camp de les malalties infeccioses durant sis mesos per poder superar l'exigent examen necessari per obtenir la certificació, 175 preguntes de resposta múltiple en línia durant un temps màxim de 4 hores. El temari analitzava aspectes de farmacologia, síndromes i tota mena de patologies. Com explica el Dr. Echeverría, "el que sabia sobre aquesta temàtica ho he fixat però, sobretot, he analitzat tipus de pacients diferents dels que habitualment podem veure en el servei".

Aquesta acreditació no és obligatòria, però demostra l'alt nivell d'excel·lència assolit pels professionals del Servei de Farmàcia. Amb el Dr. Echeverría Esnal, ja són quatre persones en el servei amb una acreditació com a Board Certified Phamacist, una en Oncologia, una segona en Farmacoteràpia i una altra en Nutrició.

 

Daniel Echeverría Esnal

Format a la Universidad de Navarra i màster en Aplicació i control de la terapèutica antimicrobiana hospitalària per la Universitat Autònoma de Barcelona, és farmacèutic adjunt a l'Hospital del Mar des de l'any 2016. És autor d'una vintena d'articles i capítols en revistes i publicacions científiques. El seu camp d'especialització és el dels antibiòtics i les resistències a aquests tractaments.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat