Notícies

13 de desembre de 2019 - Informació general

L’Hospital del Mar al Congrés de la Societat Americana d’Hematologia

L’Hospital del Mar al Congrés de la Societat Americana d’Hematologia

El centre, representat pels serveis d'Hematologia i d'Anatomia Patològica, hi ha presentat una comunicació oral sobre la utilització de la biòpsia líquida en limfomes. També ha presentat 7 pòsters i ha participat en projectes d'altres dues presentacions orals.

L'Hospital del Mar, a través dels professionals dels serveis d'Hematologia i d'Anatomia Patològica, ha tingut una potent representació al 61st Annual Meeting and Exposition de l'American Society of Hematology, celebrat fa uns dies a la ciutat d'Orlando, als Estats Units. En total, han presentat o han participat en una quinzena de treballs que s'han pogut veure a aquesta important cita a l'àmbit de l'hematologia.

Congrés_hematologia_Orlando

Un dels treballs més destacats és el titulat Assessment of Cell-Free DNA (cfDNA) in 221 Patients with Lympohoproliferative Malignancies at Diagnosis and during Follow-up, que va ser acceptat com a presentació oral. L'estudi analitza la utilitat de la tècnica de la biòpsia líquida en el seguiment de pacients amb limfoma. Els resultats preliminars obtinguts indiquen que és una eina excel·lent per a fer-ho en més del 95% dels casos. En tots els subtipus de limfomes es va poder detectar cfDNA, si bé els limfomes de cèl·lules grans, els limfomes de Hodgkin i els limfomes de cèl·lules del mantell van mostrar els valors més elevats. A la vegada, pot ser utilitzada per avaluar la resposta al tractament i també podria utilitzar-se per detectar precoçment les recaigudes. El treball s'ha fet amb pacients tractats a l'Hospital del Mar i és fruit de la col·laboració dels serveis d'Hematologia i Anatomia Patològica i dels seus grups de recerca a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM).

Congrés_hematologia_Orlando

A la vegada, professionals de l'Hospital del Mar han participat a altres dues presentacions orals en estudis sobre la leucèmia mieloblàstica aguda i la trombocitopènia immune realitzats amb altres centres catalans i internacionals. També membres del Servei d'Hematologia i de les seccions de Citologia Hematològica, Citogenètica, Hematopatologia i Biologia Molecular del Servei d'Anatomia Patològica han presentat 7 pòsters propis. A la vegada, s'ha participat en altres 7 en col·laboració amb investigadors d'altres centres.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat