Notícies

10 de desembre de 2019 - Informació general

Reciclar i reutilitzar a l’Hospital

Reciclar i reutilitzar a l’Hospital

L'aposta del Parc de Salut Mar per reduir la seva petjada ecològica s'està traduint en una sèrie de mesures destinades a disminuir la generació de residus als seus centres, en línia amb l'Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides. Us ho expliquem mentre la conferència sobre canvi climàtic de Madrid (COP 25), encara la seva recta final.

Un element clau per avançar en el camí de la sostenibilitat és impulsar el reciclatge i la reutilització dels materials. En aquest sentit, el Parc de Salut Mar ha fet una potent aposta per ajudar als seus professionals i als usuaris de les seves instal·lacions a reduir la utilització de recursos i la generació de residus.

D'una banda, ben aviat es posaran a disposició dels usuaris bosses de tela, amb la qual cosa s'evitarà la utilització de bosses de plàstic d'un sol ús. Cal recordar que aquestes bosses triguen, com a mínim, 150 anys a degradar-se i tenen un efecte contaminant molt alt a l'entorn. I el seu temps d'utilització és de 15 minuts. Aquesta és una iniciativa promoguda pel Servei de Farmàcia.

Bosses_Farmàcia

A la vegada, s'estan instal·lant airejadors a les aixetes dels hospitals per reduir el cabal d'aigua que es gasta. També en relació amb el consum d'aigua, s'ha posat a disposició dels professionals, ampolles de vidre, amb la qual cosa es vol disminuir el consum d'ampolles de plàstic d'un sol ús. Per potenciar-ho, s'han instal·lat fonts d'aigua als menjadors laborals i està previst instal·lar-ne també a les plantes d'hospitalització.

Per fomentar el reciclatge, es treballa per instal·lar punts de reciclatge a tots els menjadors laborals. A la vegada, està previst instal·lar als diversos centres del PSMAR les anomenades illes de reciclatge amb els diferents contenidors senyalitzats, amb l'objectiu de fomentar la recollida de residus.  Totes aquestes mesures han aconseguit una reducció de la generació de residus del 7,5% en cartró entre els anys 2017 i 2018, i del 16,5% en plàstic en el mateix període.

També es treballa per fomentar la mobilitat sostenible entre els professionals dels centres del PSMAR. Per aquest motiu, s'han implementat 51 nous aparcaments de bicicletes i 2 noves places genèriques d'aparcament de mobilitat reduïda.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat