Notícies

9 de desembre de 2019 - Informació general

Premis a la recerca infermera de l’Hospital del Mar

Premis a la recerca infermera de l’Hospital del Mar

Dos projectes amb participació de llevadores de l'Hospital han rebut diversos reconeixements. Una iniciativa liderada per Ainoa Biurrun ha guanyat el Premi Enfermería en Desarrollo a la categoria d'innovació. I una recerca presentada per Roser Samsó, un accèssit als Premis de Recerca en infermeria Fundació Vila Saborit.

El projecte d'una maleta pedagògica per a millorar la informació, la comunicació i el maneig de les emocions amb el pacient oncològic pediàtric de 6 a 9 anys impulsat pel Grup Innovació en Child Life ha guanyat el Premi Enfermería en Desarrollo, que atorga el sindicat SATSE i la Fundació para el Desarrollo de la Enfermería, a la categoria d'innovació. El premi es va lliurar a Madrid el passat 28 de novembre. La iniciativa guanyadora l'ha liderat Ainoa Biurrun, llevadora del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital del Mar, amb la participació de Carla Noguer i Carmen Jerez, infermeres del Campus Sant Joan de Déu.

Premis_recerca_infermera

El treball premiat consisteix a desenvolupar una solució innovadora que cobreixi tant la necessitat de joc de l'infant com la d'informació, utilitzant una eina pedagògica en forma de maleta, que ajuda el petit i el professional sanitari a establir comunicació mentre juguen. Ainoa Biurrun, també és professora titular al Campus Docent Sant Joan de Déu, Doctora en Ciències Infermeres i màster en bioètica per l'Institut Borja de Bioètica.

 

Premis Fundació Vila Saborit

Roser Samsó, també llevadora de l'Hospital del Mar, formada en medicina tradicional xinesa i màster en Metodologia de la Recerca aplicada a les Cures Infermeres, de la Universitat de Barcelona, ha guanyat el segon accèssit a la 4a edició dels Premis de Recerca en infermeria Fundació Vila Saborit, que atorguen l'Hospital Universitari Sagrat Cor i la Universitat Internacional de Catalunya. En aquest cas, el reconeixement ha arribat pel treball de recerca L'acupuntura com a mètode per a afavorir el part espontani en gestants a partir de 40 setmanes de gestació.

Premis_recerca_infermera

L'estudi presentat és el treball de final de màster de Roser Samsó, qualificat amb una nota d'excel·lent. Aquests premis volen reconèixer la tasca dels joves investigadors en l'àmbit de les ciències de la infermeria, potenciar les trajectòries científiques d'excel·lència, donar suport a la recerca en aquest àmbit i difondre-la. Els guardons es van lliurar el passat 18 de novembre a l'Hospital Universitari Sagrat Cor.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat