Notícies

 • Gener de 2020 - Informació general

  Carmen Altaba: “Ets més solidari amb el pacient”. L’experiència d’una professional sanitària com a pacient

  A la nova edició del butlletí del PSMAR

  Els professionals sanitaris també emmalalteixen i necessiten ingressar a l'hospital. Un canvi de rol que, sovint, marca canvis importants a la vida de les persones que el viuen. Una experiència que, com explica Carmen Altaba, infermera de l'Hospital del Mar, "t'ajuda a veure les coses des de l'altra banda, i això et pot ajudar a la teva feina. Et pot ajudar molt a la teva feina, a millorar actituds amb el pacient". De fet, aquesta realitat ha portat al Col·legi de Metges de Barcelona a crear el Grup JANUS, un fòrum de treball creat amb l'objectiu que els metges i metgesses que han passat per aquesta situació aportin les seves vivències per ajudar a millorar l'atenció sanitària. Però, com va viure la Carmen la seva malaltia? T’ho explica al Mar a la xarxa.

  més informació

 • 31 de gener de 2020 - Informació general

  La Dra. Marta Torrens, nou membre del comitè científic de l’European Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction

  La Directora del Procés d'Addiccions de l'INAD i coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, ha estat escollida com a membre d'aquest ens dins l'EMCDDA, l'agència de la Unió Europea creada per assessorar els estats membres sobre els problemes derivats del consum de drogues. Els membres d'aquest comitè tenen un alt perfil professional i han demostrat la seva independència respecte a qualsevol grup d'interès relacionat amb aquest camp.

  més informació

 • 30 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  Primera biòpsia de mama guiada per mamografia amb contrast de l’Estat

  L'Hospital del Mar és el primer hospital de l'Estat i el segon del món que utilitza aquesta tècnica per al diagnòstic del càncer de mama no identificable visualment en mamografies i ecografies. Es tracta d'una tècnica més ràpida i còmoda per a la pacient que l'actual alternativa, la biòpsia amb ressonància magnètica. És possible gràcies als nous equips desenvolupats per l'empresa General Electric Healthcare. El centre realitza gairebé 24.000 mamografies cada any, incloent-hi les del programa de cribratge de càncer de mama i les de control a pacients de risc.

  més informació

 • 27 de gener de 2020 - Informació general

  Primera experiència de pràctiques al Camerun d'estudiants de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar

  El projecte està regulat pel conveni de col·laboració entre l'Escola i l'ONG Insolàfrica

  En el marc dels Programes de Mobilitat Universitària, un grup d'estudiants de 4t curs del Grau en Infermeria de l'ESIMar, han estat seleccionades per realitzar un període de Pràctiques Curriculars Externes, en el marc de l'assignatura Pràcticum Avançat II. Aquest projecte està regulat pel conveni de col·laboració entre l'Escola i l'ONG Insolàfrica -Infermeres solidàries per Àfrica-, que duu a terme la seva activitat formativa, assistencial i de suport, a la ciutat de Kribi, a la regió d'Ocèan de Cameroun.

  més informació

 • 20 de gener de 2020 - Informació general

  El Dr. Joaquín Arribas, nou director de Recerca del PSMAR i director de l’IMIM

  Joaquín Arribas és Professor de recerca ICREA al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i director científic del CIBERONC. Va finalitzar els seus estudis de Bioquímica a la Universidad Autónoma de Madrid (1987) on posteriorment va treballar en la regulació de les activitats catalítiques del proteasoma i es va doctorar en Biologia (1991). Patrocinat per una beca del Ministerio de Educación y Ciéncia , es va incorporar al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York (EUA) com a becari postdoctoral amb Joan Massagué (1992-96), amb qui va treballar en el processament proteolític de factors de creixement transmembrana. L'any 1997 es va incorporar al Departament de recerca oncològica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i des de llavors ha dirigit el grup de recerca Factors de Creixement.  

  més informació

 • 21 de gener de 2020 - Notes de Premsa

  Nou marcador de protecció contra la infecció per citomegalovirus en pacients trasplantats renals

  Un estudi de metges de l'Hospital del Mar i d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques demostra el paper d'un determinat tipus de cèl·lula del sistema immunitari com a predictor del risc de desenvolupament de la infecció viral. Una simple anàlisi de sang podria contribuir a orientar el tractament antiviral que s'administra a aquests pacients. El treball s'ha publicat a la revista American Journal of Trasplantation. Ha estat finançat per La Marató de TV3.

  més informació

 • 16 de gener de 2020 - Guardons

  La Worldwide Cancer Research guardona un projecte de l’IMIM en metàstasi de càncer de mama

  L'organització mundial Worldwide Cancer Research, amb seu a Escòcia, finançarà durant tres anys un estudi en metàstasi del càncer de mama de Toni Celià-Terrassa, del grup de recerca en teràpia molecular del cáncer de l'IMIM. El projecte té per objectiu avançar en l'estudi sobre les dinàmiques i comportaments de poblacions tumorals que fan transició epitèli-mesenquima (EMT) durant la metàstasis del càncer de mama. Per això s'utilitzaran tècniques avançades de microscòpia 3D i de "single-cell" transcriptòmica, conjuntament amb anàlisis de biologia computacional.

  més informació

 • 20 de gener de 2020 - Informació general

  La plataforma Qreport ja és una realitat

  Es tracta d'un projecte que permet als alumnes de l'Institut Bonanova de Formació Professional treballar amb imatges mèdiques de forma remota. S'ha desenvolupat amb l'empresa Iberorad i ha rebut una de les beques DUALIZA  de Bankia.

  més informació

 • 16 de gener de 2020 - Informació general

  L’expertesa de l’Hospital del Mar en biòpsia líquida, a Nature Medicine

  Les doctores Beatriz Bellosillo i Clara Montagut, publiquen a la prestigiosa publicació un article d'anàlisi sobre un estudi liderat per investigadors del Memorial Sloan Kettering Cancer Center dels Estats Units. Un encàrrec que reconeix el seu lideratge en el camp de la biòpsia líquida.

  més informació

 • Desembre de 2019 - Informació general

  Els Projectes Estrella deixen petjada a l’Hospital del Mar. Celebrem els 15 anys d'aquesta inciativa per millorar la qualitat assistencial

  Al nou butlletí digital del PSMAR

  Els Projectes Estrella de Millora de la Qualitat Assistencial s'han convertit en un dels emblemes del Parc de Salut Mar. 15 edicions a les quals s'han presentat 249 propostes, de les quals, 50 han estat seleccionades. Però, més enllà de les xifres, què hi ha darrere els projectes? Qui són les persones que els lideren? Al Mar a la Xarxa hem parlat amb elles, representants d'una de les primeres propostes guanyadores i d'una de les seleccionades a l'última edició.

  més informació

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat