Informació per a l'ingrés a la Unitat de Crònics

A la Unitat de crònics atenem de forma individualitzada i personalitzada les necessitats de salut física i psíquica, així com les necessitats emocionals i socials dels pacients amb trastorn mental greu hospitalitzats a llarga estada. A més, pretenen potenciar la implicació de les seves famílies i tenir una perspectiva de normalització, rehabilitació i integració social.

Interlocutor amb l'equip terapèutic

Considerem que l'interlocutor/a col·laborador/a principal amb l'equip terapèutic serà aquella persona, tutor/a o cuidador/a principal, que és més propera al malalt i que dedica més temps a tenir-ne cura tant en l'àmbit jurídic com en l'àmbit personal i/o familiar.

Criteris de privacitat

Les dades personals facilitades pel pacient i les derivades de l'assistència prestada, formaran part dels fitxers del Centre Dr. Emili Mira amb la finalitat de crear i mantenir la seva història clínica. Aquestes dades, només seran cedides quan sigui necessari per a la salvaguarda de la seva salut o pel compliment d'una obligació legal.

Comunicació amb les famílies

Periòdicament els diferents professionals de la Unitat contactaran amb la família, tutor/a o cuidador/a principal. Per a qualsevol consulta també podeu trucar o demanar hora de visita.

Visites

L'horari de visites és de 10 a 19 hores, encara que també es poden pactar altres horaris amb l'equip assistencial.

Trucades telefòniques

L'horari de trucades telefòniques és lliure, respectant les hores de descans del pacient.

Aliments i begudes

El Centre garanteix la correcte alimentació dels pacients hospitalitzats, mitjançant l'assignació de dieta individualitzada i la supervisió d'un servei de dietètica i nutrició. No està permès portar aliments als malalts ingressats, per tal d'evitar possibles interferències amb dietes, tractaments, proves, etc, que s'hagin establert per al pacient.

Les hores dels àpats són:

  • Esmorzar a les 9h.
  • Dinar a les 13h.
  • Berenar a les 17h.
  • Sopar a les 20h.

Treball Social

Els treballadors socials atendran els problemes derivats de la seva estada hospitalària o de la mateixa malaltia. Si necessita els seus serveis, pot demanar-los al seu metge responsable.

Servei Religiós

Un equip de persones està disponible per donar el seu suport als malalts i familiars que ho desitgin i també poden facilitar la relació amb responsables d’altres religions. Pot demanar aquest servei a la infermeria de la seva unitat.

L’esglèsia està situada a al costat de la Masia Torribera. Està oberta els dilluns i dimecres laborables de 16 a 17h. La Missa es celebra tots els diumenges i festius a les 10:30 hores.

Roba i objectes personals

Donat que les activitats terapèutiques del Programa van dirigides a fomentar i millorar l'autonomia i l'autoestima del pacient cal el següent:

  • La roba i els objectes personals han de ser suficients i adequats. En cada cas, l'infermera de referència els informarà del que necessita cada pacient.
  • Tant la roba com la resta d'objectes han d'estar marcats amb el nom i cognoms del/la pacient i el nom de la Unitat, perquè sigui fàcilment identificable en cas d'extraviament.

Donades les característiques personals del/la pacient i el tractament higiènic necessari, la roba pot tenir una important degradació que farà necessària la seva reposició a curt termini.

Telèfons de les Unitats

Llevant 3 934 628 907
Llevant 4 934 628 906
Núria 934 628 909

Campanyes internes

  • Pla d'igualtat del PSMar
  • Hospitals sense fum
  • Hospitals sostenibles
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat