Proves epicutànies

La prova epicutània és un mètode diagnòstic utilitzat bàsicament per a l’estudi dels èczemes al·lèrgics de contacte, és a dir, aquelles reaccions cutànies que es desenvolupen a les zones de la pell que contacten amb una substància a la qual un individu és al·lèrgic. Aquestes proves poden també utilitzar-se (encara que són menys informatives) per a l’estudi d’algunes reaccions a fàrmacs.

Consisteixen en l’aplicació d’una bateria de substàncies o grups de substàncies (potencialment responsables de la reacció al·lèrgica) sobre la pell de l’esquena en forma de pegats (patch) durant 48 hores. La primera lectura es fa al retirar els pegats  i es realitza una  segona lectura i definitiva a les 96 hores de l’aplicació. Si hi ha reacció a un pegat determinat s’evidencia l’aparició de vermellor (eritema), o fins i tot la presència de vesícules/ampul·les.

Hi ha bateries de proves del pegat (patch tests) estàndards, formades per les substàncies que donen lloc més freqüentment a al·lèrgies de contacte, i bateries específiques (sèries de perfums, tints, bateries dentals de metalls, gomes, etc.)

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat