Cirurgia Esofagogàstrica i Bariàtrica

Realitzem de manera multidisciplinària el diagnòstic i tractament de malalties oncològiques, com és el càncer gàstric o altres tipus de càncer més infreqüents que afecten l'estómac o al tracte gastrointestinal; així com malalties benignes com són l'obesitat, la malaltia per reflux esofagogàstric i les grans hèrnies de hiat.

Equip professional

Cap de Secció

Manuel Pera

Coordinadora de cirurgia bariátrica

Anna Casajoana

Cirurgià adjunt a la Unitat

Marc Beisani

Infermera gestora de casos de càncer gàstric

Toñi Car

Infermera gestora de casos d'obesitat

Carme Serra

Infermeres referents de quiròfan

Carolina Clavería, Mireia Clivillé

Nutricionistes

Montse Villatoro, Mar Gassó, Dolor Muns

Equip d'anestesiòlegs

Laura Ciudad, Adrián Fernández, Carol Luís, Connie Llaja, Maider Puyada, Lourdes Trillo

Cartera de serveis

Realitzem el diagnòstic i tractament de les següents patologies

Patologia oncològica

 • Càncer gàstric
 • Càncer d'intestí prim
 • Tumors de l'estroma gastrointestinal


Patologia benigna

 • Obesitat
 • Malaltia per reflux gastroesofàgic
 • Hèrnia de hiat
 • Acalàsia
 • Diverticle esofàgic de Zenker i epifrènic

Per a garantir els estàndards de qualitat assistencial, l'equip integra l'atenció dels pacients dins del marc de la unitat multidisciplinària de càncer gàstric i la unitat funcional d'obesitat i cirurgia bariátrica. El tractament quirúrgic es realitza en la majoria de casos a través de tècniques mínimament invasives, com és la laparoscòpia.

La unitat multidisciplinària de càncer gàstric

Està integrada per facultatius de les diferents especialitats mèdiques que participen el diagnòstic i tractament dels pacients amb càncer d'estómac. La unitat està liderada pels experts Dr. Manuel Pera com a cirurgià, la Dra. Laura Carot com digestóloga i la Dra. Laura Visa com a oncòloga. La unitat es reuneix conjuntament cada setmana per a discutir el diagnòstic i consensuar la millor estratègia terapèutica per a cada pacient, així com per a acompanyar el pacient en tot el seu procés abans i després de la cirurgia. Atenem el pacient de manera integral, avaluant les necessitats individuals per a poder garantir al màxim l'èxit del seu tractament. Per a això comptem amb la participació del servei de oncogeriatria liderat per la Dra. María Pi-Figueras i un programa pioner de prehabilitació multimodal a través de la preparació física i nutricional del pacient.

La unitat d'obesitat i cirurgia bariátrica

Liderada pel Dr. David Benaiges del Servei d'Endocrinologia compta amb l'acreditació d'europea atorgada per la EASO (European Association for the Study of Obesity), la que garanteix estàndards de qualitat excepcionals. La unitat es reuneix setmanalment per a discutir els pacients, valorar les necessitats individuals i consensuar el tractament i la tècnica quirúrgica. Realitzem una atenció integral del pacient a través d'un programa educatiu que comprèn informació sobre nutrició, psicologia i activitat física. Tot això, facilitarà que el pacient disposi de recursos per a donar-li suport tant abans, com després de la cirurgia de l'obesitat.

Recerca

Els membres de la unitat lideren diferents línies de recerca en el marc de recerca clínica i traslacional de l'Hospital de la Mar Research Institute.

Específicament, el Dr. Manuel Pera lidera el grup de recerca en "Carcinogènesi gastroesofàgica”, dins del Programa de Càncer de l’Institut de Recerca i la resta de membres del grup estan integrats en el Grup de Recerca de Risc Cardiovascular i Nutrició que dirigit per la Dra. Montse Fitó.

Les nostres línies de recerca convergeixen a oferir una atenció de qualitat al pacient en tot el seu procés assistencial:

 • Carcinogènesi gastroesofàgica, especialment centrada en l'esòfag de Barrett i el seu procés de malignització
 • Biomarcadors per al diagnòstic precoç i avaluació de la resposta a tractaments en el càncer esofagogàstric
 • Qualitat de vida després de la cirurgia del càncer gàstric
 • E-health en obesitat i cirurgia bariàtrica
 • PROMS (Patient Reported Outcome Measures) en cirurgia bariàtrica