Cirurgia Endocrina

La Unitat de Cirurgia Endocrina de l'Hospital del Mar es va constituir a principis de 1995 per donar resposta a la creixent demanda de cirurgia de les glàndules endocrines a l'hospital. Atén a més de 200 pacients l'any afectats de malalties de les glàndules tiroides, paratiroides, suprarenals i pàncrees, procedents no només de l'àrea de referència de l'Hospital del Mar sinó de la resta de la nostra comunitat autònoma i fins i tot de la resta de l'estat espanyol.

Tots els cirurgians tenen formació especialitzada en la seva àrea d'expertesa i són reconeguts internacionalment pel seu rendiment en procediments complexos amb seguretat i resultats excel·lents, oferint procediments mínimament invasius.

L’equip de cirurgians practiquen en un entorn d'investigació, analitzant acuradament la seva pràctica quirúrgica de gran volum per trobar formes de millorar. A més, participen en molts assajos clínics que avaluen nous enfocaments per a les malalties quirúrgiques.

Equip professional

Joan Sancho Insenser
Leyre Lorente Poch
Maite de Miguel Palacio

Tècniques especials

  • Cirurgia tiroidal amb neuromonitorizació contínua intraoperatòria per a disminuir el risc de paràlisi de corda vocal, utilitzada en escassos centres europeu de manera rutinària.
  • Cirurgia de paratiroide i hemitiroidectomies sense ingrés, en règim ambulatori.
  • Som centre de referència per a patologia endocrina complexa com a recidiva d'hiperparatiroïdisme primari i cirurgia complexa de càncer de tiroide tant primari com recidivat.

Recerca

Les línies de recerca principals del grup es focalitzen en el càncer de tiroide, prevenció de l'hipoparatiroïdisme i prevenció de la paràlisi de corda vocal rere cirurgia, a més de la millora de qualitat de vida i informació del pacient. El grup és seu de cursos de formació avançada en cirurgia endocrina i coordina assignatures dins del grau de Medicina de Ciències de Salut i la Vida de la Universitat Pompeu-Fabra.